Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Polisen utlovar extra tider för att ansöka om pass under sommaren. Bild: Fredrik Sandberg, TT
Polisen utlovar extra tider för att ansöka om pass under sommaren. Bild: Fredrik Sandberg, TT

Polisen lovar fler tider till pass

Ska du på sommarsemester och glömt ordna nytt pass? Då kanske du gläds åt polisens löfte om fler öppettider för passansökningar. Än så länge har bara en extra dag frigjorts för skapandet av resehandlingar, men fler tider lovas.

Den 1 februari i år var sista dagen som man kunde dyka upp oanmäld på polisstationen för att ansöka om pass eller id-kort. Nu för tiden gäller endast tidbokning för myndighetens hjälp med detta.

Men lördagen 29 juni kommer polisens receptioner i både Uddevalla och Stenungsund hålla extra öppet för personer som vill få nya resehandlingar. Köerna till polisens bokningssystem är långa under sommaren och därför väljer myndigheten nu att skapa fler chanser för den som tänkt resa utomlands.

"Kan bli köer under dagen"

Bokningstiderna till lördagen öppnas från och med onsdag.

– Vi ber om överseende med att det kan bli köer under dagen. Förbered gärna det underlag som behövs så kommer hanteringen att gå snabbare, säger Margaretha Ivarsson, gruppchef för stöd- och serviceverksamheten i lokalpolisområde Södra Fyrbodal.

Än så länge är det bara under lördagen den 29 juni som polisen kommer hålla extraöppet men fler tider lovas senare i sommar.

Därmed menar polisen att de som har giltigt pass fram till hösten kan vänta något med sin ansökan, då det nuförtiden endast tar fem arbetsdagar för ett pass att bli klart för uthämtning.