Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Polisen medlade när man ropade hora och slog kvinnor

Helt oprovocerat ska mannen ha ropat "hora" efter två kvinnor. När de sa åt honom att sluta slog han de båda unga kvinnorna.

Strax innan klockan ett natten till söndagen ringde två unga kvinnor i 20-årsåldern till polisen och berättade att en man misshandlat dem.

Enligt kvinnorna ska de de ha gått på en gata i centrala Uddevalla när mannen helt oprovocerat ska ha skrikit "hora" efter dem.

- Kvinnorna ska enligt dem själva ha sagt till mannen att han inte får säga så, och då ska han ha slagit till dem istället, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman för region Väst.

Under tiden som kvinnorna pratar med polisen rycker en patrull ut för att leta upp mannen och få vittnesmål av kvinnorna.

- Kvinnorna visste tydligen vem den här mannen var och hade ett namn på honom. Vi upptäckte mannen och kunde sedan medla mellan kvinnorna och männen, säger Thomas Fuxborg.

Mannen greps inte men han är nu misstänkt för misshandel.

Tidigare under kvällen fick polisen ett samtal från en kvinna vars ex hade tagit sig in i hennes lägenhet i Uddevalla.

Kvinnan ville ha hjälp att få bort mannen från sin bostad.

- Båda var berusade och vi bad kvinnan att återkomma om hon ville anmäla mannen, vilket hon inte ville just då. Och vi har ännu inte fått någon anmälan från henne, säger Thomas Fuxborg.