Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Polisen söker nya tips om ”Fantombildsmannen” i samband med bilträffar

Sedan 2018 har polisen varit på jakt efter en man som misstänks ha överfallit flera kvinnor i Trestad. Våren 2019 gick polisen ut med fantombilder på mannen men inget tips har gett resultat. Nu tror utredarna att mannen kan ha legat bakom en våldtäkt i samband med en bilträff i höstas, och söker därför tips från personer i bilkretsar.

Bohusläningen har tidigare berättat ”Fantombildsmannen” som misstänks för flera överfall mot kvinnor i Trestad 2018. Under liknande former utsattes två kvinnor i Vänersborg och en i Uddevalla för liknande försök till överfall, en man som börjat följa efter kvinnorna i centrala delarna av respektive stad.

Samtliga kvinnor lyckades freda sig men polisen misstänker att mannens syfte var att begå sexuella övergrepp.

– Det är ju inte hundra, men det har funnits en underton av sexuellt beteende både språkbruk och var personen tagit på kvinnorna. En våldsanvändning som pekar på sexuell natur, berättade Jörgen Rasmusson, utredare på polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, i samband med att polisen efterlyste tips i ärendet 2019.

Tips har inte gett resultat

När polisen gick ut med fantombilder från överfallen inkom hundratals tips. Händelserna togs även upp i Efterlyst men inget tips har gett resultat.

I höstas inträffade ett fjärde överfall som polisen misstänker kan vara kopplat till samma man. Då våldtogs en kvinna i samband med en bilträff på Överby köpcentrum i Trollhättan.

– Det är framförallt signalementsuppgifter, beteendet och det geografiska området som gör att vi sammantaget inte kan utesluta att det handlar som samma gärningsman, säger Anette Timm Preinfalk, vid avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

Vill få tips från bilkretsar

Redan vid överfallsförsöken 2018 vittnade kvinnorna om att mannen körde en mörk bil av en sportigare modell. De uppgifterna tillsammans med att höstens våldtäkt inträffade på en bilträff gör att polisen misstänker att mannen kan vara en del av kretsarna med stort bilintresse i närområdet.

Nu vill polisen därför uppmärksamma allmänheten om fantombilderna igen inför att flera bilträffar planeras i Fyrbodal under påsk.

– Vi är oerhört tacksamma när vi får in tips. Det är människorna där ute som är på hugget och spanar som kan ge oss viktig information, säger Timm Preinfalk.

Polisen uppmanar samtliga personer med eventuella tips att ringa till 114 14 för att lämna uppgifter.