Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

41-åringen försvann från sitt hem i Ljungskile 2008. Polisutredningen om hans försvinnande pågår ännu.

Polisen söker tipsare om försvunnen man

Polisen har fått två intressanta tips om den 41-åring som försvann från sitt hem i Ljungskile 2008, och nya förhör har hållits. Men en av tipsarna har inte gått att nå. Nu gör polisen allt för att komma i kontakt med personen.

Utredningen rörande 41-åringens försvinnande fått fart igen – efter drygt sju år.
– De har haft ett förhör med utredarna, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal.
Förhöret var med en tipsare.

För några veckor sedan släppte polisen 41-åringens egen övervakningsfilm från huset kvällen han försvann. Filmen visades bland annat i TV4:s Brottsplats Sverige.

– Man ser en bil som kör. Det är mörkt ute och det var oktober så vi hade ingen hjälp av något naturligt ljus. Man ser i alla fall en bil som kommer och passerar förbi XXX hus. Den stannar och vänder vid vägen fram till hans hus. Han har en garageuppfart, där vänder den. Så ser man hur den kör tillbaka, har Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens utredningar av grova brott i Fyrbodal, tidigare beskrivit filmen.
Därefter bryts strömmen och filmen slutar.
I bilen färdas troligtvis gärningsmannen.

Polisen ville ha in tips på vad det var för en bilmodell.
– Det är klart att det vore intressant att få reda på vad det kan vara för bil. För då kan man söka på ett annat sätt i bekantskapskrets och runtomkring. Det finns register vad det finns för bilar som rullar och har rullat. Sedan får man hoppas på att det inte är en alltför vanlig bilmodell för då blir det svårare, sa Timmersjö i samband med detta.
Tipsen strömmade in till polisen efter detta, Timmersjö tror att det rör sig om drygt 400 tips. Många handlade om vad det var för bilmodell.
– Jag tror att det var Volvo som de flesta gissade på, berättar Timmersjö.

Över 400 tips kom in rörande den försvunne 41-åringen efter filmen.  Två av dessa anser polisen vara extra intressanta, och ett har lett till ytterligare förhör.
 – Det är ett steg i rätt riktning, säger Sten-Rune Timmersjö.

– Vi har hört den personen och det kommer i sin tur att generera ytterligare något eller några förhör.
Varken tipsaren eller de personer som kan komma förhöras är misstänkta för något.

Vad är det för typ av uppgifter som personen kunnat lämna?
– Det vill jag inte gå in på.
Vad betyder detta för fortsatta utredningen?
– Varje förhör som hålls i en utredning är av betydelse. Det för ju inte utredningen bakåt utan det är ett steg i rätt riktning. Sedan vet vi inte hur långt det kommer att bära, det får vi se. Vi får se vad det fortsatta ger, säger Sten-Rune Timmersjö.

Men nu har polisen ett problem – den andra tipsaren, som polisen bedömer kan ha värdefull information att lämna, får de inte tag i.
– Det är så att vi försökt kontakta den personen men det har inte gått att nå på de uppgifter som vi fått men det pågår ett arbete med att försöka få tag på hen.

Den 13 oktober 2008 var 41-åringen ensam hemma sin lyxvilla i Lyckorna i Ljungskile. På natten hörde grannar smällar och fordon som lämnade platsen. Nästa dag upptäckte man att ytterdörren till 41-åringens hus hade brutits upp och på platsen fanns spår som visade att det varit bråk – men 41-åringen var försvunnen.
Polisen tror att han förts bort mot sin vilja och mördats men de utreder ärendet som människorov.