Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, berättar att en specialgrupp ska tillsättas för att utreda det senaste årets skjutningar Fyrbodal.
Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott, berättar att en specialgrupp ska tillsättas för att utreda det senaste årets skjutningar Fyrbodal. Bild: Stefan Bennhage

Polisen tillsätter specialgrupp efter senaste tidens skjutningar

Under veckan ska polisen i Fyrbodal tillsätta en särskild utredningsgrupp som ska ta ett samlat grepp kring skjutningarna som drabbat området den senaste tiden.
– Vi ska titta på detta under en månads tid, säger Sten Rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

ANNONS
|

Detta kommer som ett svar på de skjutningar som varit i området under året. Senast i förra veckan besköts en bil i Uddevalla och dagen efteråt hittades en handgranat i en bil i Trollhättan. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten kan det finnas en koppling mellan dåden.

Nu ska samtliga händelser samlas under en utredningsgrupp, vilket P4 Väst var först att rapportera om.

– Vi får ta ett samlat grepp helt enkelt och titta på det. Det har varit en sex till sju stycken och nu ligger ärendena på olika handläggare. Vi måste se om det finns något gemensamt till att det är så här, säger Sten-Rune Timmersjö till Bohusläningen.

ANNONS

Misstänker ni att det finns ett samband mellan händelserna?

– Det är en av uppgifterna som den här gruppen kommer ha att utreda. Det kan finnas gemensamma saker som vi inte vet eftersom att det utreds av olika handläggare.

Exakt hur gruppen kommer formeras är i nuläget oklart men arbetet kommer påbörjas under veckan. Sten-Rune Timmersjö säger att det kan bli fem till sex poliser som kommer att arbeta med utredningen. Däremot kommer det inte tillsättas några extra resurser.

LÄS MER:Polisen utreder skottlossning i Munkedal

LÄS MER:Okänt motiv till skjutningen i Uddevalla

LÄS MER:Handgranat misstänks ha kopplingar till skottlossningar

LÄS MER:Skott mot lägenhet i Trollhättan

ANNONS