Polisen: "Vi är i behov av tips från allmänheten"

Sökandet efter försvunna Wilma Andersson, 17, fortsätter med full kraft under söndagen.
– Vi är fortfarande i behov av iakttagelser och tips från allmänheten, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Vid halv nio på söndagen meddelade polisen att Wilma Andersson, 17, ännu inte är återfunnen. Polis och hjälporganisationer fortsätta sitt sökande efter den försvunna flickan under dagen.

– Sökinsatsen är åter igen påbörjad, nu när det ljusnar. Vi fortsätter söka i Uddevalla med omnejd. Vi söker sektor för sektor och utökar därefter sökområdet, säger Anna Göransson.

Har ni planer på att söka även i andra områden, utanför Uddevalla?

– Sökområdet omvärderas hela tiden, säger Anna Göransson.

Polisen välkomnar tips och iakttagelser om vad som kan ha hänt flickan.

– Vi får in tips som vi följer upp, men hon är ännu inte återfunnen. Det är fortfarande en särskild händelse och vi kör på med full styrka, säger Anna Göransson.

ANNONS

Varje fynd är i nuläget av intresse för polisen.

Vid 13.30-tiden kontrollerade en hundförare bland annat två väskor, hittade i ett dike av cyklister som är med i sökandet efter flickan. Efter att hundföraren, med blå plasthandskar, sökt igenom väskorna kunde det dock konstateras att de troligtvis inte har med Wilma Anderssons försvinnande att göra.

–Men vi måste kontrollera allt, för man vet ju aldrig, berättar hundföraren.

2 000 frivilliga har sökt

Även frivilligorganisationerna Missing people och Frivilliga insatser vid kris och katastrof, Fikk, söker "med oförändrad styrka" efter Wilma Andersson.

"Vi har en mycket stor radie som bearbetas enligt en MSO, managing search operations, modell. Inom den radien skapas segment som därefter avsöks av patruller. Radien är över 10 km nu och förutom det så har vi “hotspots” som hanteras" skriver Fikks verksamhetschef Daniel Brodin i ett mail.

Enligt organisationen har totalt över 2 000 frivilliga medverkat i sökinsatsen sedan den drog i gång i måndags. Söndagens Fikk-insats påbörjas klockan 10 och väntas pågå fram till 22.00.

Det har nu gått mer än en vecka sedan Wilma Andersson senast sågs i livet.

Under lördagen gick sjöpolisen mer söderut i sökandet samtidigt som dykare från försvaret letade i olika vattendrag. Något genombrott i spaningarna skedde dock inte och polisen har inga fynd att berätta om.

ANNONS

Som en del i försvinnandet häktades på fredagen en man i 20-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisens misstanke är att Wilma mördades torsdagen den 14 november. Varken polis eller åklagare har velat säga var man misstänker att brottet har begåtts. I häktningsframställan har vice åklagare Caroline Fransson angett "Uddevalla kommun" som brottsplats.

Nya förhör med den misstänkte mannen

Wilma syntes senast i området där den misstänkte mannen är skriven, samma dag som åklagare och polis misstänker att brottet ägde rum.

Under lördagen har nya förhör hållits med mannen. Hans advokat Beatrice Rämsell vill inte gå in på detaljer i förhören men säger att hennes klient vidhåller att han är oskyldig till brottet han anklagas för.

Hon vill i nuläget dock inte överklaga fredagens häktningsbeslut.

– Nej, det har vi bestämt att inte göra i det här läget. Det finns skäl till det men jag lämnar dem därhän, säger Beatrice Rämsell.

Försvaret ställer sig också frågande till höjningen av misstankegraden från den lägre till den högsta.

– Jag förstår den inte. Jag tycker att det material som jag har tagit del av är begränsat och inte väger särskilt tungt i sammanhanget, säger Beatrice Rämsell till TT.

– Han undrar också varför han är misstänkt, han förstår inte det.

ANNONS

Några fler förhör är i skrivande stund, enligt Rämsäll, inte inplanerade under helgen.

Åtal ska vara väckt senast den 6 december.

ANNONS