Stefan Gustafsson, presstalesperson polisregion Väst. Arkivbilder.
Stefan Gustafsson, presstalesperson polisregion Väst. Arkivbilder. Bild: Polisen

Polisens äpple-ilska: "Vi har varnat för det här"

Funderar du på att mata älgarna med äpplen längs med vägrenen? Gör inte det. Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst, menar att det är det sämsta man kan göra.

ANNONS
|

Idag vid 15.30-tiden fick polisen samtal om att någon hade kastat ett helt gäng med äpplen längst med vägrenen på väg 172 i Kopperöd, Lane.

Där stod tre älgar om mumsade på gåvan.

– Någon hade hällt ut en korg med äpplen vid vägbanan och tre älgar stod och kalasade på vägen. Vi har varnat för det här, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman i region väst.

I år har det kommit ovanligt mycket äpplen. Samtidigt är det just nu en hel del viltolyckor på de bohuslänska vägarna. Enligt Stefan Gustafsson vill många vara snälla och menar väl. De blir av med äpplen samtidigt som en älg blir glad. Men det kan gå riktigt illa.

ANNONS

– Det lockar fram vilt så vi får fler olyckor. Det här är det sämsta man kan göra. Inte så begåvat. Om du har massa äpplen över så släng dem i skogen, säger Stefan Gustafsson.

LÄS MER:Nu sker det flest viltolyckor

I dag verkar det som att de tre älgarna och förbipasserande klarade sig.

– Inringaren skrämde iväg dem. Men äpplena tror jag ligger kvar, så risken finns fortfarande att det går illa, säger Stefan Gustafsson.

ANNONS