Polisens vädjan efter våldtäktsförsök i Uddevalla

En kvinna i 40-årsåldern blev i onsdags kväll sexuellt angripen av en man i 25-årsåldern. Efter ett tag avbröt mannen angreppet och flydde platsen. - Vi vill komma i kontakt med folk som eventuellt kan veta vem mannan är, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var i onsdags kväll som en kvinna i 40-årsåldern blev sexuellt angripen av en okänd man på Västgötavägen i Uddevalla.

- Det var en man som hade börjat ta på henne men efter ett tag avbröt han det och försvann från platsen. Kvinnan mår bra men är chockad naturligtvis och nu vill vi komma i kontakt med folk som troligtvis kan veta vem mannen är,säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Innan övergreppet ska mannen troligtvis ha förföljt kvinnan en bit på vägen.

- När kvinnan efteråt täker tillbaka tycker hon att hon såg någon som gick bakom henne, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Vädjar till allmänheten

Efter att den okände mannen lämnade platsen kunde kvinnan larma polisen. Det är oklart varför mannen avbröt sattacken, men det kan ha haft att göra med att det fanns en man i närheten som var ute och rastade sina hundar. Och när polisen kom till platsen efter att kvinnan anmält såg de också den mannen.

- Vi fick tag på en man som var ute med sina hundar, men han hade inte sett någonting, säger Thomas Fuxborg.

Nu vädjar polisen till allmänheten för att få tag på gärningsmannen.

- Det är i förebyggande syfte vi går ut med det här. Vi vill komma i kontakt med andra kvinnor som kan ha varit med om samma händelse, så vi slipper flera sexuella angrepp, säger Thomas Fuxborg.

En anmälan gällande försök till våldtäkt har skrivits.

ANNONS