Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
När polisen kom fram till platsen ska den misstänkta gärningsmannen ha flytt brottsplatsen med en motorcykel. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Polisjakt efter motorcykel – en person gripen

En man greps under natten till torsdag i Uddevalla efter att ha flytt polisen med en stulen motorcykel. Mannen misstänks nu för försök till stöld, drog rattfylleri och vårdslöshet i trafik.
– När han ser patrullen hoppar han på en MC och kör ifrån oss, säger Christer Fuxborg på polisen.

Det var strax efter klockan 02 på torsdagsmorgonen som polisen larmades efter att den misstänkte mannen först ska ha brutit sig in i en parkerad bil på Brunnemyrsvägen i Uddevalla.

När polisen kom fram till platsen ska den misstänkta gärningsmannen ha flytt brottsplatsen med en motorcykel. Polisen följde efter mannen som sedan ska ha slängt ifrån sig motorcykeln och fortsatt flykten till fots.

– Vi kommer dit och ser att den här mannen håller på att bryta sig in i en bil. När han ser patrullen hoppar han på en MC och kör ifrån oss, säger Christer Fuxborg på polisen.

En patrull kunde därefter springa kapp mannen som greps på platsen. Motorcykeln togs i beslag då den misstänks vara stulen.

Mannen som är i 40 årsåldern misstänkt nu för försök till stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, drog rattfylleri och vårdslöshet i trafik.