Polisjakt i Uddevalla – fotgängare påkörd

En person har blivit påkörd i samband med en polisjakt under tisdagen i centrala Uddevalla. I en tidigare version stod att polisen touchat fotgängaren, men rätt ska vara att det var den flyende motorcyklisten.

ANNONS
|

Det var under tisdagseftermiddagen som en mc-polis inledde ett förföljande av en oregistrerad motorcykel. Föraren ska ha vägrat stanna och flykten ska ha fortsatt genom centrum där fler polispatruller slöt upp.

Den flyende motorcyklisten ska sedan ha kört på en fotgängare framme vid ett övergångsställe i korsningen Strömstadsvägen-Skansgatan i centrala Uddevalla.

– Under den korta jakten touchade motorcyklisten en fotgängare i en låg hastighet som ramlade omkull och fick skrapsår. Hade hastigheten blivit högre hade polisen avbrutit, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Den misstänkta motorcyklisten ska senare ha kört omkull och skadat armen samt fått skrapsår.

– Både fotgängaren och den misstänkte motorcyklisten fördes till sjukhus med ambulans, säger Adlersson.

ANNONS

Föraren av motorcykeln är en man i 20-årsåldern som ska ha kört utan körkort. Han är misstänkt för olovlig körning, drograttfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Fler brottsrubriceringar kan komma att tillkomma.

ANNONS