Vinsten firades på Café Opera i Stockholm med personal från alla fem butikerna.
Vinsten firades på Café Opera i Stockholm med personal från alla fem butikerna.

Pondus på Torp – Årets Modebutik 2016

Pondus på Torp Köpcentrum har utsetts till Årets Modebutik 2016. Det av modebranschtidningen Habit Sko&Mode.

ANNONS
|

På Habit Modegalan som hölls den 11 november i Stockholm, tog Pondus på Torp Köpcentrum hem priset Årets Modebutik 2016. Motiveringen var att butiken har hög trivsel och en bra personalpolicy. En annan anledning till vinsten var att Pondus lyckas ha en hög omsättning, trots hårt klimat för detaljhandeln.

– Det är jätteroligt att ha fått den utmärkelsen. Jag vet att andra butiker anmält sig själva till tävlingen, men det har inte vi gjort, säger en stolt Ulf Haverby, grundare av Pondus.

Pondus startades 1993 av Ulf Haverby. Han äger nu, tillsammans med sin fru Anna Haverby, fem butiker runt om i Västra Götaland. Ulf Haverby tror att nyckeln till framgången är engagerade medarbetare och hårt arbete. Han berättar att flera medarbetare varit med i företaget i över tjugo år.

ANNONS

– Personalstyrkan är A och O för att driva ett bra företag och alla våra medarbetare är lojala och duktiga, säger Ulf Haverby.

Några andra knep för en bra butik menar Ulf Haverby är att se över statistik. Det som inte säljer i Göteborg kan mycket väl sälja i Uddevalla

– Jag och Anna gör en noggrann Lokalanpassning. Det är viktigt att det är rätt mängd och varor på rätt ställe, säger Ulf Haverby.

Butiken på torp är den Pondusbutik som har funnits under längst tid. Ulf och Anna Haverby gör däremot ingen skillnad på vilken av butikerna som vann tävlingen, utan valde att fira tillsammans med personal från alla butikerna.

ANNONS