Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En ny sommarfest planeras på kulturhuset Bastionen. Bild: Karl af Geijerstam

Populärt hinderlopp utökar med ny sommarfest

Frosten har fortfarande ett grepp om backen men planer för sommarens event är redan igång. I år planeras en officiell efterfest till Uddevallas Run Dirt Race.

För tredje året i rad arrangeras tävlingsloppet Run Dirt Race. Nytt för i år är att det sju kilometer långa loppet kommer avslutas med en officiell efterfest: Backyard Afterparty.

Eventet arrangeras av Inspo Event & PR som består av Jessica Frendberg och Anna Storm. De har tidigare bland annat arbetat med den kommunala fotbollsfesten i Museiparken i somras och bestämde sig därefter att strata ett eget bolag.

Tillsammans med Marcus Kårebrandt och Dotte Nilsen som är grundarna till Run Dirt Race arbetar de nu med den nya sommarfesten.

Tidigare försök till att göra officiella efterfester till tävlingen har gjorts, enligt Dotte Nilsen.

– Men vi har inte lyckats nå ut till så många som vi önskat och vi har även haft fullt upp med planering av själva tävlingen. Därför har vi tagit hjälp av ett eventbolag i år, säger han.

Utomhusfest

Den nya sommarfesten kommer äga rum på Kulturhuset Bastionen där bakgården öppnas upp till ett festområde.

Enligt eventarrangören Jessica Frendberg finns det en plan för om det skulle bli dåligt väder.

– Skulle det regna så har Bastionen kapacitet för 250 personer och där vi även kan förvara musikutrustning och liknande, säger hon.

Temat för festen kommer att gå i en arme- och militäranda enligt Jessica Frendberg som förstärks av lokalens lite "gruffiga" och utseende.

– Känslan vi vill förmedla är att detta ska vara en fest för Uddevallaborna och att alla ska få komma som de är. Oavsett om de är skitiga och har duschat efter loppet eller inte, skrattar hon.

*I en tidigare version stod det att eventbolaget Inspo Event PR arrangerade förra sommarens fotbollsfest. Detta var felaktigt då eventet var under kommunal regi.