Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Här startade skogsbranden den 5 augusti. Under torsdagen kommer räddningstjänsten att ta hand om sina vattenslangar som legat kvar längs vägen.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Räddningstjänsten tar hand om slang efter skogsbranden

Vid 10:15 på torsdagen kommer väg 678 vid Bratteröd delvis att stängas av. Det är för att räddningstjänsten ska kunna rulla in den slang som användes vid Skogsbranden för snart två veckor sedan.

– Det var en vecka sedan drygt som räddningstjänsten avslutade och lämnade över ansvaret till markägarna. Sen har slangen legat kvar, vi ska ta den längs vägen i dag, säger Håkan Axelsson, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

För att kunna arbeta säkert kommer vägen delvis att stängas av från klockan 10:15 och ungefär två timmar framåt.

– Hur stor påverkan det blir på trafiken vet jag inte. Det kan nog rulla förbi i en fil, säger Håkan Axelsson.

Omkring 1 000 meter slang

Den stora skogsbranden vid Bratteröd bröt ut söndagen den 5 augusti, efter en krock med flera fordon där en husbil fattade eld. Elden spred sig snart till ett otillgängligt område och släckningsinsatsen blev besvärlig och stora resurser sattes in.

Tack vare den stora insatsen, med bland annat släckning från luften, och ändrad väderlek lyckades man bekämpa branden inom några dagar. Den slang som användes vid släckningsarbetet har dock legat kvar.

Längs vägen uppskattar Håkan Axelsson att det handlar om 800–1 000 meter slang som ska samlas in, tvättas, rullas och packas. Sen återstår stora mängder slang som fortfarande ligger kvar i skogen.