Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Rån bakom bråk med pepparspray på busstation

Räddningstjänst och polis larmades under lördagskvällen till Uddevalla busstation efter ett bråk där pepparspray använts. Det visade sig handla om ett rån och en kvinna i 40-årsåldern är nu anhållen misstänkt för brottet.

Det var strax efter klockan 18.00 som SOS larmades om ett gasutsläpp vid Uddevalla busstation, Kampenhof. Enligt räddningstjänsten rörde det sig dock inte om någon gas utan pepparspray som behövde vädras ut ur lokalen.

– Det har varit något form av bråk där någon sprutat med pepparspray som vi fick blåsa ut, säger Simon Willner, inre befäl på räddningstjänsten.

Polisen var förtegen kring händelsen och ville under lördagskvällen inte gå närmare in på vad det var som har hänt eller hur många personer som var inblandade i bråket men bekräftade under kvällen att en anmälan om rån har upprättats.

– Jag kan bekräfta att det varit ett bråk på platsen där pepparspray varit inblandat. I nuläget rubricerar vi händelsen som rån då målsägande blivit av med vissa saker under det här bråket, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal.

På söndagsmorgonen meddelade polisen att personen som rånades ska ha utsatts för två eller tre gärningsmän, varav en kvinna har gripits och sitter nu anhållen.

– Hon är i 40-årsåldern och är misstänkt för rån, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Målsägande rånades enligt polisen på kontanter men ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

– Inte mer än att man har fått pepparspray på sig.

Räddningstjänsten kunde snabbt vädra ut lokalen och lämna platsen under lördagskvällen. Enligt Västtrafiks störningsjour påverkades inte kollektivtrafiken, utan samtliga bussar har kunnat avgå som planerat.