Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Radiodokumentär om "mannen utan minne" i Uddevalla

Amerikanen Michael Boatwright blev mannen på hela världens läppar vintern 2013. I Uddevalla finns politikern Eva Espling, Hon känner amerikanen...

Historien om amerikanen Michael Boatwright är smått osannolik, och sorglig. I slutet av februari 2013 vaknar han upp på ett sjukhus i Kalifornien. Men det är besynnerligt. Mannen pratar bara svenska. Men han minns inget.

Medier över hela världen kablar ut "mannen utan minne". Hur han hittades medvetslös på ett motell, kördes till sjukhus och när han vaknar har han inget minne.

Många försöker hjälpa honom att pussla ihop hans livshistoria.

- Hemma i Uddevalla sitter Eva Espling (politiker, reds.anm). Hon känner igen mannen på bilderna som kablats ut. Hon var förälskad i honom som ung, berättar Sofia Kottorp, producent för radioprogrammet P4 Dokumentär och som kommer att sända ett program om Michael Boatwright den 27 augusti.

 

Eva Espling får kontakt med Michael Boatwright. Det visar sig att han har bott i perioder i Sverige under 1980-och 90-talet.

 

LÄS MER: Michael Boatwright landat i Uddevalla

 

I augusti samma år landar Michael Boatwright i Sverige och flyttar till Uddevalla. Här får han hjälp av bland annat Eva Espling att komma till rätta. Eftersom han varit duktig på tennis får han ett tränarjobb av en tennisklubb i Bohuslän.

I början av februari ställer han upp på en intervju i Bohusläningen. Han säger bland annat:

– Uddevalla har ställt upp så fantastiskt för min grej, Jag vill återbetala. Det känns som att stan har tagit emot mig som en vanlig människa och inte som något psykfall.

 

LÄS MER: Michael Boatwright om sitt nya liv

 

Den 22 april 2014 hittades Michael Boatwright död i sin lägenhet.

 

LÄS MER: Mannen utan minne hittad död

 

Polisen misstänkte inget brott bakom hans död.