Rasrisk på Ikea – butiken fick stänga

Ikea på Torp fick utrymmas under lördagen på grund av rasrisk. Detta efter att för mycket blöt och tung snö lagt sig på taket. Butiken kunde öppnas först på söndagen igen.

ANNONS
|

– Man bedömer att det just nu är för mycket vikt på taket och man får utrymma av säkerhetsskäl, sa Joakim Borgudd, presstalesperson för Ikea under lördagen.

Efter flera dagar av kraftigt snöfall behövde Ikea på Torp utrymmas efter att det fallit för mycket snö på taket. Snön som var både blöt och tung gjorde att det blev en alldeles för stor belastning på taket.

– Vi håller på att försöka få bort snön och vi hoppas den smälter bort under dagen så att vi kan få öppna så snart som möjligt. Det är jättetråkigt för de som påverkas men säkerheten går alltid först, sa Joakim Borgudd.

ANNONS

Evakueringen av butiken ska ha gått lugnt till, uppgav personalen på plats till Bohusläningen.

– Det finns en knapp i varuhuset som vi trycker på vid sådana här händelser. Då går ett allmänt meddelande ut till våra kunder och medarbetare, berättade medarbetaren Pia Olsson.

Pia Olsson var med och evakuerade besökare på Ikea på lördagen.
Pia Olsson var med och evakuerade besökare på Ikea på lördagen. Bild: ERIK ZIENAU

Under lördagseftermiddagen meddelade butikens presstalesperson Joakim Borgudd att butiken planerade att öppna på söndagen klockan 11.00, och på söndagsmorgonen kunde de bekräfta att den tidsplanen skulle hålla.

– Man är just nu uppe på taket och skottar det sista. Vi har varit igång sedan fem i morse och förberett för att kunna öppna igen, sa Joakim Borgudd på söndagsmorgonen.

Kunder som fick utrymmas på lördagen kunde återgå till sin handling då deras korgar och vagnar inte hade tömts på varor.

ANNONS