Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/8

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Regelbunden manikyr för äldre

Det blev en sådan succé när stylistelever kom och gav de boende på äldreboendet Rosenhäll manikyr. Så nu blir det fler behandlingar.

Matsalen var helt full av damer som ville få naglarna fixade. Acetonlukten spred sig i rummet och i det som förvandlats till en skönhetssalong bjöds på snacks och saft.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Det var i höstas hyresgästerna på äldreboendet Rosenhäll fick besök av elever från Plusgymnasiet. De går stylistprogrammet och ville öva på både kundkontakt och på att ge manikyr. 

– De tyckte det var jätteroligt och det var en positiv respons från alla. Det blir ju lite annat än att bara vara i skolmiljö och de får öva på kundkontakten på ett annat sätt, säger Nathalie Abrahamsson som är lärare på Plusgymnasiet. 

Och på äldreboendet har man också bara hört bra saker. 

– Jag ser ibland hur damer tittar ner på sina naglar och de känner sig jättefina. De tyckte det var väldigt roligt att bli så ompysslade. Det är livskvalitet och det är jätteviktigt, säger Lucy Brazier som är sjuksköterska på Rosenhäll. 

Så på torsdagen har hyresgästerna en ny chans för manikyr. Tanken är nu att det blir regelbundna besök från Plusgymnasiet. 

– Vi har julpyntat ett större rum så att fler får plats och att det ska känns lite som ett spa, säger Lucy Bazier som också understryker att även män är välkomna. 

Och att ungdomarna får träffa äldre tycker hon också är bra. 

– För jag tänker att många inte har kontakt med äldrevård, säger Luzy Bazier. 
Ett par gånger per termin är planerade i nuläget och det kan bli tal om även annat än bara nagelfix. 

– Vi har tänkt manikyr i första hand men vi har pratat om fler alternativ som att kanske göra håruppsättningar eller makeup, säger Nathalie Abrahamsson. 

Kan det bli tal om fler ställen i kommunen?

– Det är det här stället vi har kontakt med nu sen får vi se om det blir andra ställen, säger Nathalie Abrahamsson. 

LÄS MER: