Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Restaurangen hade öppet när branden startade, och flera gäster fick lämna utan mat. Men inga personer kom till skada, varken av eld eller rök, enligt räddningstjänstens insatsledare på plats Robert Otter. Bild: Alexander Ekström
Restaurangen hade öppet när branden startade, och flera gäster fick lämna utan mat. Men inga personer kom till skada, varken av eld eller rök, enligt räddningstjänstens insatsledare på plats Robert Otter. Bild: Alexander Ekström

Restaurangbrand i centrala Uddevalla

Under tisdagskvällen började det brinna i restaurangen Lilla huset på Norra Drottninggatan i centrala Uddevalla. Under onsdagen berättar en delägare att skadorna är begränsade och att man siktar på att öppna igen på fredag.

Ett stort pådrag från räddningstjänst och ambulans larmades strax före halv åtta på tisdagskvällen till Norra Drottninggatan i Uddevalla. Rök vällde ut ur restaurangen Lilla huset och verksamheten hade evakuerat samtliga gäster.

Vid 20-tiden meddelade räddningstjänsten att situationen var under kontroll och att ingen person hade kommit till skada.

Insatsledare Robert Otter berättade för Bohusläningens reporter på plats att branden troligen startat i det så kallade trossutrymmet, vilket är utrymmet mellan golvbjälkarna i ett hus.

– I så här gamla hus har man ofta lagt i och fyllt upp med torra material, och lite vad som helst som tyvärr gärna brinner bra, sa han.

Vid den tiden befann det sig fortfarande flera besvikna och lätt chockade gäster utanför restaurangen.

– Vi hade väntat i 30 minuter på vår mat, men det var bara att bryta upp. Som tur var hann vi inte bli särskilt rädda, säger Andreas Törnqvist från Malmö, som är i Uddevalla på besök hos vänner.

Händelsen inträffar bara några veckor efter restaurangen öppnade med sitt nya koncept efter att ha bytt både namn och ägare tidigare i somras.

Under onsdagsmorgonen berättar dock Cruz Meza, en av restaurangens delägare, att skadorna var begränsade och att man siktar på att öppna igen till helgen.

– Vi väljer att stänga för att sanera och för att kunna öppna på ett bra sätt igen. Skadan är mellan toaletten och dörren, men det är ingen stor skada, säger han.

Vad var det som hände?

– Vi tror att det var en liten gasolbrännare, en sån som används till att göra crème brûlée, som på nått sätt kom åt det gamla träet i huset. Sen gick det väldigt fort och det var bara att agera, säger Cruz Meza.

Han säger att det var mer rök än eld och att branden var släckt innan räddningstjänsten kom till platsen. Under saneringen ska även kökets säkerhet ses över.

Planen är att återigen servera hungriga gäster lagom till fredag.

LÄS MER: De tar över Fredborgs – konceptet: "utomlandskänsla med fokus på västkusten"