Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ändrade planer. Istället för ett storslaget riddarspel blir det, om allt går enligt planerna, en storslagen medeltidsmarknad. Besökarna får dock vänta till sommaren 2018.

Riddarspel i Skeppsviken inställt

Det Ivanhoeinspirerade riddarspelet som skulle gått av stapeln i Skeppsviken i slutet av maj blir inte av. Istället blir det en medeltidsmarknad.

Riddarspelet var tänkt att äga rum i Skeppsviken den 26-28 maj. Men trots positiva reaktioner från omgivningen ställer Jarl Gregorius Dagssons historiska förening in tredagarsfesten.

– I år kommer vi inte att kunna lösa det. Det är tråkigt att inse det, men det blev lite krångligare än vi trott. Men vi har inte gett upp för det, säger Magnus Jacobsson, tidigare ordförande i föreningen.

Planen var initialt en tredagarsfest i Skeppsviken. Här skulle vikingaskepp segla in, riddare tävla mot varandra i tornerspel och tidsenlig mat och dryck skulle serveras för att uppnå den rätta feststämningen.

Men med ett kommande valår och en nystartad förening tvingades man inse att man helt enkelt tagit sig vatten över huvudet. Istället för riddarspel kommer man att satsa på en tvådagars marknad, även den på medeltids- och vikingatemat. Men den blir av först nästa år.

– Det visade sig också vara svårare att få tag i marknadsknallar än vad vi trott. Med tanke på valåret kommer jag vara ganska upptagen. Styrelsens uppfattning var att vi bör vänta, säger Magnus Jacobsson.

Föreningen gick ut med budskapet om att man inte skulle klara av att anordna spelen för ungefär en månad sedan.

– Det känns ju tråkigt. Det var oerhört många som tyckte att det var en bra idé, säger Magnus Jacobsson.

Han vill däremot understryka att föreningen nu är aktiv och har kommit i gång på allvar.

– Även om vi kanske inte kommit upp i det medlemsantal vi hoppats på så går det framåt för oss, säger han.