Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Isabella Persson
Bild: Isabella Persson

Riksdagsledamoten Magnus Jacobsson sjuk i corona

Uddevallabon och den kristdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Jacobsson har testat positivt för covid-19. Det meddelade han på sociala medier under torsdagskvällen.

Riksdagsledamoten Magnus Jacobsson (KD) har testat positivt för covid-19. Uddevallabon insjuknade i söndags och har under veckan haft, vad han själv bedömer som, en mild form av corona.

– Febern har försvunnit, men jag har legat utslagen hela veckan med rätt så kraftig hosta, men inte så hög feber, säger han.

– Jag har legat i feber fram till igår och inte haft några hungerkänslor, jag har varit allmänt ’däven’, som vi säger i Bohuslän, fortsätter han och skrattar.

Jacobsson informerade på sociala medier under torsdagskvällen att han varit sjuk, något som går i linje med Kristdemokraternas interna ordning.

– Vi har en skyldighet att informera. Haken är att även om jag följt alla restriktioner och inte hälsat i hand har jag ändå varit ute och rört mig. Jag har varit på en del möten i Stockholm för två veckor sedan, säger han och fortsätter:

– Spårsäkerhetschefen på partiet ringde och intervjuade mig i morse. Jag blev imponerad över att vi hade den kontrollen.

”Misstänker var jag blivit smittad”

Magnus Jacobsson kan inte med säkerhet säga när eller var han har blivit smittad, men baserat på när han insjuknade tror han att det under någon av hans resor till Stockholm.

– Jag misstänker var jag har blivit smittad och har informerat partiet om det. Partifullmäktige stämmer i tid, men även där följde vi alla regler som fanns med en meters mellanrum. I teorin kan det vara där, men jag kan inte bedöma att det var det.

Även om det tydligt hörs på Magnus Jacobsson att han fortfarande är påverkad av sjukdomen, hälsar han att han är på bättringsvägen.

– Jag har inte feber, men jag känner mig varm och har hosta. Man känner att kroppen haft en rejäl genomkörare Jag har läst om andra som tappat smak och allt, det har jag inte gjort. Jag har haft en himla tur, säger han och fortsätter:

– Jag är helt klart på bättringsvägen.

Magnus Jacobsson har varit riksdagsledamot sedan valet 2018 och var innan dess kommunalråd i Uddevalla. Han var också invald i riksdagen mellan 1998 och 2002. Han var förbundsordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbundet mellan 1997 och 1999.

Jacobsson är andre vice ordförande i trafikutskottet.