Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

– Bara på trappan får det plats 300 personer, säger Pontus Blom som visar upp den nya arenan för Parksommar. Bild: Frida Bergkvist

Rivstart för Parksommar på Hasselbacken

Förra året lockade gratiskonserterna flera tusen Uddevallabor till ut på stan. På torsdag rivstartar Parksommar vid Hasselbacken med Thomas Stenström på scen.

Sex torsdagskvällar framöver väntar konserter och utomhusbio i Uddevalla. I veckan är det säsongspremiär för Parksommar och först ut på scen är inga mindre än göteborgaren Linn Koch Emmery och Uddevallasonen Thomas Stenström. Pontus Blom, som är med och arrangerar kultursatsningen, är spänd inför premiären.

– Vi har ett grymt program framför oss och är ser fram emot att dra igång med sommarens första konserter. Det känns lite extra kul att Thomas Stenström kommer hit, han är ju från stan och senast han var här drog han långt över tusen personer.

LÄS MER: Sommaren är Thomas Stenströms bästa tid

Årets upplaga av Parksommar är den andra som arrangeras i Uddevalla, men den första som håller till vid Hasselbacken, som så sent som i maj stod klar efter ett rejält ansiktslyft.

Pontus Blom är glad över att få presentera Parksommar på den nya arenan.

- Det känns spännande att vi äntligen får vara på Hasselbacken. Det var tanken från början, men förra året krockade vi med ombyggnationer av trappan. Det har ju varit en del konserter här tidigare, men inte av den här storleken så det ska bli kul att se hur det ter sig, säger Pontus Blom som hoppas att arenan ska kunna locka till sig en stor publik.

– Det är perfekt att vi får vara mitt i stan, här finns mycket utrymme och många, även spontana gäster, kan komma förbi. Det kostar ju ingenting att komma hit och lyssna.

Efter premiären på torsdag väntas ytterligare tre konserttillfällen under sommaren, bland annat en minifestival där lokala band står i fokus.

– Nästa vecka kör vi en helkväll med band från trakten, bland andra Uddevallabanden Alice´s Wedding och Black House Hill. Senare i sommar kommer också Det brinner tillsammans med göteborgsbandet Josephi och RnB-artisten Cherrie som backas av den lokala rapparen Adam Huligan. Det ser jag verkligen fram emot, säger Pontus Blom.

De två sista tillfällena av Parksommar tillägnas filmen. Då visas A star is born och Tårtgeneralen på bioskärm i Hasselbacken.

– Utomhusbion får vänta tills det mörkat lite om kvällarna. Nu är vi mest spända inför premiären på torsdag. Förhoppningsvis blir det mycket folk och härlig stämning, säger Pontus Blom.