Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Rondellhundarna i Uddevalla plockades bort av kommunen

Tre rondellhundar vid Ramneröd i Uddevalla blev snabbt en snackis. Men i början av veckan plockades de bort av kommunen. "Till slut blir det ohållbart", säger gatu- och parkchefen.

En eller flera personer satte upp tre rondellhundar, i tre olika storlekar, vid Ramneröd. Tilltaget blev snabbt en snackis i sociala medier där Uddevallabor hyllade de tre träfigurerna. Även kommunens gatu- och parkchef kallade dem för "ett trevligt inslag".

Men i början av veckan stod de inte längre kvar. Detta eftersom kommunen beslutat att ta bort dem.

– Även om de inte utgjorde någon trafikfara blev det bara fler och fler. Till slut blir det ohållbart, säger Fredrik Stengavel, gatu- och parkchef på Uddevalla kommun.

LÄS MER: Tre mystiska hundar i rondellen på Ramneröd

Nya plockas bort

När Fredrik Stengavel i förra veckan kallade träfigurerna för "ett trevligt inslag", varnade han också för att de skulle kunna plockas bort. Anledningen att så nu blivit fallet är att personen, eller personerna, som satt upp rondellhundarna saknat tillstånd för tilltaget.

– Den som har satt upp dem har inte tillstånd att ha rondellhundar där. Att man sätter upp en hund i en rondell innebär att man måste springa över vägen och göra något i trafikens anläggning.

Gatu- och parkchefen säger att förvaltningen var helt överens om att rondellhundarna skulle väck.

I det fall att det dyker upp nya rondellhundar kommer även de att plockas bort, meddelar Fredrik Stengavel.

Det är fortfarande oklart vem som satt upp rondellhundarna.