Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Rusning när bilälskare kunde fynda på loppis

Topplockspackningar, kopparbrickor eller en domkraft. Bilälskare kunde göra fina fynd när ägarna till anrika "Sixtens mack" på Kämpegatan ordnade loppis.

Anledningen är att lokalerna där den gamla bilverkstaden funnits ska tömmas och hyras ut till ett måleriföretag.

– Butik och bensin kommer att finnas kvar, säger Gunilla Andersson som driver macken tillsammans med sin syster Ingela.

Många bilälskare hade letat sig till den klassiska "Sixtens mack" på söndagsförmiddagen. Lokalen där den gamla bilverkstaden funnits skulle tömmas för att ge plats åt Öfverströms måleri. Mängder av verktyg, maskiner och andra prylar såldes därför på loppis.

– Detta stället har ju funnits väldigt länge, så det är roligt att se vilka skatter man kan hitta här. Här finns ju allt möjligt, säger Linda Heed från Uddevalla som kommit dit tillsammans med Robert Thorin.

"Bra att ha lite extra"

Linda och Robert har hittills plockat på sig kopparbrickor och en låsringstång.

– Jag har ju sånt här hemma redan, men det är bra att ha lite extra, säger Robert.

Frida Gustafsson och Joakim Johansson kommer ut ur verkstaden med en domkraft. 300 kronor är ett verkligt fynd, tycker paret.

– Vi såg på Facebook att det skulle vara loppis här och tvekade inte. Vi har en gammal domkraft hemma på gården, men behövde en ny, säger Frida Gustafsson.

Har inte använts på flera år

Systrarna Gunilla och Ingela Andersson driver macken i korsningen Kämpegatan/Västgötavägen. Deras farfar Sixten Andersson startade den 1926 och pappa Stig Andersson tog senare över.

– Bilverkstaden har inte använts de senaste åren, så därför tycker vi det är lämpligt att hyra ut lokalerna nu, säger Gunilla Andersson.

Hon kommer dock att satsa ännu hårdare på butiken där de finns bensin, livsmedel, godis och spel.

– Nu blir det en större satsning på mat med baguetter, korv med bröd bland annat, säger hon.