Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Smittspridningsrestriktioner gör att höstlovsveckan blir utan vattenhinderbana och andra aktiviteter på Walkesborgsbadet.
Smittspridningsrestriktioner gör att höstlovsveckan blir utan vattenhinderbana och andra aktiviteter på Walkesborgsbadet.

Så blir höstlovsveckan på badhuset i Uddevalla

Höstlovet brukar vara en välbesökt vecka för badhuset i Uddevalla som då brukar vara full av olika aktiviteter. Men i år får vattenhinderbanan och bion stå tillbaka. Anledningen är restriktioner för att hindra smittspridningen.

Bohusläningen har tidigare berättat att Walkesborgsbadet nyligen skärpt besöksrutinerna med minskat tillträde för allmänheten som resultat, allt för att minska smittspridningen av coronaviruset.

Simeleverna prioriteras av kommunen och allmänheten släpps bara in i mån av plats.

LÄS MER: Badet skärper rutinerna – minskat tillträde för allmänheten

Med höstlovsveckan runt hörnet har badhusbesökare hört av sig till Bohusläningen med oro och frågor om vad detta kommer att innebära.

Tidigare år har badhuset bland annat stoltserat med en vattenhinderbana för besökarna, låtit dem prova på livräddning och satsat på halloweentema med pynt och utklädd personal.

Men enligt Jonas Hagberg, badmästare och enhetschef för Walkesborgsbadet, så kommer inga liknande aktiviteter att organiseras i år.

– Vi kommer inte att göra några sådana aktiviteter alls, tyvärr. Med de restriktioner som nu är satta så måste vi anpassa oss efter omständigheterna. Vi kommer ha öppet som vanligt men vi anordnar inga aktiviteter och drar inga besökare till oss på det sättet skulle man kunna säga.

Allmänheten kommer fortsatt att släppas in i mån av plats enligt Jonas Hagberg. För den som behöver motionssimma gäller det därför att planera lite extra.

– Vill man motionssimma så rekommenderar vi att besöka oss under de första timmarna av dagen. Vill man hoppa och leka så är det övriga tider. Vi kommer att ha ett kösystem på utsidan för alla ska kunna hålla distansering, säger han.

Så det kan vara en poäng att ta med sig mössa och vantar om man blir ståendes på utsidan en stund?

– Ja, vi kan inte säga hur lång tid det tar innan någon blir insläppt om det är fullt. Men så fort en familj går så kommer en ny att släppas in, säger han.