Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Så laddar Uddevalla inför VM-crossen

Hotellen är fullbokade och många barer förväntar sig extra klirr i kassan till helgen. Nu väntas uppemot 20 000 besökare till Uddevalla för att se motocross VM.

På Best Western Hotel Carlia förbereder man som bäst inför gästerna som kommer under på fredagen. Men redan under onsdagen började arbetet med att pynta i lobbyn. Jennie Meira är hotellchef och säger att hotellet är fullbokat sedan månader tillbaka.

– Vi blev fullbokade inom någon vecka efter att beskedet kom om att det blir VM i år. Vi satsar som vanligt lite extra med att ha lagtröjor på oss bland personalen och röda mattor när våra gäster anländer. Hela hotellet är taggade och 95 procent av våra gäster under helgen är här för motocrossen, säger hon.

Hotellet har även fått bokningar inför nästa år för VM enligt Jennie.

– De är stammisar, det är ofta samma lag som kommer hit och man är lite tjenis med dem, säger hon.

Lag från Italien

På andra håll i stan märks det att förberedelserna är igång. På Bohusgården hotell och konferens har man kört igång konferenssäsongen men även hotellet har sina stammisar av lag som kommer till motocrossen.

– Hotellet är i stort sett fullbelagt. Vi har lag som kommer från Italien och Nederländerna och bor här. De allra flesta kommer under fredagen och det som särskiljer motocross gästerna jämfört med andra är att de vill ha tidig frukost, redan 06.30 på helgerna, säger Marlene Borbos tillförordnad vd på Bohusgården.

LÄS MER: Här växer VM-banan fram: "Höga förväntningar"

Nere i centrum har förberedelserna inte kommit lika långt. På turistbyrån märker man inte av något just nu inför helgens besökare.

– Det var precis när det blev klart som många hörde av sig och ville ha tips på var man kan bo. Sedan märker vi att de som bor på campingen och blir medsläpade hit är med en dag på stadion, för att göra något annat den andra dagen i stan, säger Linda Gjerdrum vd på Uddevalla Turistbyrå.

O'Learys har inte hunnit komma igång med sina förberedelser men de räknar med mycket folk till helgen.

– Vi har en del bokat redan nu. Men jag tror vi kommer att ha mycket drop in-kunder från torsdag till söndag. Vi kommer vara full styrka bland personalen, säger Josefin Berggren servitris på O'Learys.

Laddar med nya erbjudanden

Även på Yomo, längre upp på Kungsgatan, laddar man inför helgen. Särskilt på lördagen hoppas de dra mycket folk, berättar restaurangchefen Amanda Burstedt och Palle Mesman driftschef.

– Vi laddar upp med nya drinkar och hoppas på folk hittar hit innan man tar sig vidare ut mot stadion. Det är kul med ett evenemang i staden, Uddevalla behöver det, säger Palle Mesman.