Så tog de vara på solen i staden

Inte ett moln, så långt ögat kan nå ... Utfästelserna från våra meteorologer om en soldränkt helg höll. Framför allt under söndagen. Till veckan kan det bli regn igen.

ANNONS
|

Säg den glädje som varar för evigt. Det är upp och ned som gäller i konjunkturen när våren gör sina tappra försök att slå igenom på allvar. Men att uteserveringarnas tid står för dörren råder det inga tvivel om och ute på vägarna syns både en och annan amerikanare, motorcykel och husbil.

Medan somliga njöt vid kaféborden på Gustafsberg, tog andra promenader. En del gick ut till Rödön. Efter avklarad brunch på Lindesnäs nöjde sig paret Ekström från Trollhättan med att ställa ut solstolarna på asfalten.

–Det är premiär för säsongen med husbilen. I morgon ska vi hem och jobba igen. Man måste utnyttja helgerna. Vädret kunde inte ha varit bättre, säger Helene.

ANNONS

Platsen är fint iordningsställd, tycker de. Bara en soptunna saknas.

–Säsongen har väl inte dragit igång än riktigt, säger Peter.

Efter en vinter utomlands ser de fram emot att köra mer i hemlandet den varmare delen av året.

–November till februari har vi varit i Spanien så husbilen har bara vilat en månad. På sommaren älskar vi Sverige och speciellt västkusten, säger Helene.

Vid Bäveån i Hasselbacken ägnade sig en del åt att mata fåglar eller bara sitta på någon bänk eller trappa och ha det mysigt en stund. Fast kanske inte för länge.

–Vi har tagit en promenad i centrum. Det blåser lite kallt. Annars är det skönt, säger Julia Jansson som tillbringade tiden med Charbel Noura.

Enligt prognoserna så kommer ett bakslag i mitten av veckan då temperaturen åter sjunker till ett mindre antal grader över nollstrecket – och det ser även ut att kunna bli regn. Men sommartiden är ett faktum och fåglarnas kvitter vittnar om de ofrånkomliga förändringar som sker i naturen.

Till Skeppsviken begav sig många för att promenera men det fanns också personer inne på bangolfens område. De aktiva i klubben har nämligen ingen tid att förlora. Om bara några veckor är det nämligen smygpremiär.

ANNONS

–Egentligen öppnar vi första maj men vi kommer även att hålla öppet redan under påskhelgen med start på långfredagen. Då är folk sugna på att börja spela igen. Så det är mycket att göra. Man ska fixa och dona med huset, utemöbler och planering av vad som ska köpas in, säger Katrin Berntsson med barn i och utanför vagnen.

Det är fortfarande stängt för allmänheten men Kristian Thorn, ytterligare en förälder som är engagerad i klubbens verksamhet, var med där på söndagen.

–Vi har fikat och gått igenom vad som ska finnas i kaféet. Men det är mycket för att rasta ungarna också så att de kommer ut, säger han.

ANNONS