Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Såphal ny beläggning på Järnbron oroar fotgängare

Halkan på Järnbron är fortfarande ett problem trots ny beläggning. Visar det sig att den nya beläggningen inte fungerar ska den bytas säger centrumsamordnaren.

När de fuktiga vindarna drar in från kusten och temperaturen går under nollan ökar riskerna för halkolyckorna på Uddevallas gator. Ett utsatt ställe är Järnbron över Bäveån i centrala Uddevalla.

– Det är alltid förhöjd risk för halka nära vatten och det är lätt att det blir halt på broarna, säger Stefan Björling som är centrumsamordnare i Uddevalla.

Klagomål på beläggningen

Han berättar att de har lagt en ny beläggning på Järnbron efter att den gamla visat sig för sliten och sprucken.

– Vi har lagt en sträckmetall av aluminium som är framtagen för utomhusbruk och lagt den som yta på bron, säger Stefan Björling.

Nu har det framkommit klagomål från gående på det nya materialet som halt och farligt.

– Jag gick själv över bron i morse och det var halt men det är egentligen inte halare där än någon annanstans på gatorna, säger Stefan Björling.

Extra sväng med saltmaskinen

Han uppmanar alla att ta det extra lugnt när man vistas på stadens gator och torg i det här vädret.

– Jag ska be om en extra sväng med saltmaskinen över bron men visar det sig att det nya materialet inte fungerar så kommer vi att byta ut det, säger Stefan Björling.

Han berättar att sträckmetallen är en provisorisk lösning fram till en renovering av broarna och Norra hamngatan som kommer att ske 2020.

– Fram till dess får vi försöka få den här lösningen att fungera. Men framför allt gå försiktigt, uppmanar Stefan Björling.