Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sökandet efter Wilma fortsätter

Fortfarande har inte försvunna Wilma Andersson hittats. Under torsdagen har polisens och frivilligorganisationernas insatser fokuserats på Uddevalla. Sök med drönare hund och skallgångskedjor har gjorts, men 17-åringen är fortfarande försvunnen.

Onsdagskvällens sökande efter 17-åriga Wilma Andersson som försvann för en vecka sedan gav inga resultat. På torsdagsmorgonen och förmiddagen återupptogs sökandet i Uddevallaområdet med hundar och drönare..

Vid 10 inledde frivilligorganisationerna Missing People och FIKK (frivilliga insatser vid kris och katastrof) sök i Uddevalla. Missing People samlades vid Junogatan och FIKK samlades vid Shell-macken på Kuröd.

– Vi hade ungefär 400 sökanden under gårdagen, men fortfarande ingen Wilma, sa Patrick Cohen, insatsledare för FIKK, på torsdagsförmiddagen.

– Jag tror vi har haft 16–17 patruller ute. I alla fall 150 personer har varit ute. Minst lika många som i går om inte mer, berättade Hasse Lagervall, sökledare på Missing people.

FIKK planerar att hålla på med sin sökinsats fram till midnatt medan Missing People avbröt strax efter 16.00. Hasse Lagervall berättade då att inga större genombrott hade gjorts.

– Alla fynd rapporterar vi till polisen sen avgör de om de är relevanta eller inte. Man gör alltid fynd om man söker kring en stad, men mycket är sopdumpning. Det är mycket grejer som inte har relevans för fallet, men man vet aldrig.

Polisens stora sökinsats har under torsdagen pågått bland annat vid Bäveån i centrala Uddevalla. Där sökte man under morgonen och förmiddagen med drönare efter den försvunna flickan. Under eftermiddagen kallades även sjöpolisen in som sökte igenom hamninloppet.

– Vår stora sökinsats kommer hålla på fram till 22.00. Sen blir det nog några sporadiska sök med bland annat hundpatrull fram även till midnatt, berättade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson under torsdagskvällen.

Fortfarande inga resultat?

– Nej, fortfarande inget nytt. Och tyvärr får vi nog börja förbereda oss på att det inte kommer att gå att fortsätta med ett så här stort sök hur länge som helst. Det fungerar inte för den övriga verksamheten.

Samtidigt pågår polisens brottsutredning. Nya förhör hölls med den anhållna och mordmisstänkta mannen under dagen. Han är fortfarande skäligen misstänkt för mord och åklagare Caroline Fransson måste senast klockan 12.00 på fredagen besluta om hon ska begära honom häktad.

Mannen nekar fortsatt till brottsanklagelsen