Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Sökte hjälp – slutade i bråk på sjukhuset

Mannen sökte hjälp på Näl men nekades. På vägen ut hamnade han i bråk med sjukhusvakterna. Nu har mannen dömts till skyddstillsyn för bland annat förgripelse mot tjänsteman.

Mannen har ett gediget brottsregister. Nu har han dömts till skyddstillsyn på sex punkter vid Uddevalla tingsrätt.

Ett av brotten handlar om att han ska ha gett sig på en sjukhusvakt på Näl i vintras. Enligt mannen själv var han på sjukhuset för att söka vård, men nekades och gick därifrån. Vid hissarna ska han ha överrumplats av en vakt.

Under rättegången berättade han att kunde se på vaktens blick att "vakten hade en dålig avsikt" och "puttade därför bort honom".

Efter det säger mannen att vakten gav honom en smäll innan han blev nedbrottad och belagd med handfängsel.

– Jag krängde med kroppen och gjorde motstånd eftersom jag inte ville få mer stryk, vittnar mannen och förklarar att han upplevde att vakterna inte "ville honom väl".

Vakten som blev slagen säger att han gick efter mannen, som ska ha vänt sig om och frågat vad vakten glodde på och om vakten ville ha en smäll. Då ska tumult ha uppstått och båda hamnade på sjukhusgolvet. En annan vakt samt sjukhuspersonal kom till undsättning och man lyckades sätta handfängsel på mannen.

Vaktens kollega intygar att det gick till på det sättet. Uddevalla tingsrätt skriver i sin dom att det inte finns någon anledning att misstro vakterna och mannen döms.

Mannen döms också för bland annat stöld.

Han ska tillsammans med en kumpan ha gjort inbrott på frisörskolan i Uddevalla, slängt ner musikutrustning och krängt sig ner till marken via en stupränna och försökt trava i väg med både tv och annan utrustning. Men elever kände igen mannen och dessutom kom polisen och undrade vad mannen sysslade med - som då alltså bar omkring på en tv mitt på ljusa dagen.

Han döms till skyddstillsyn och skadestånd till ett företag och ett försäkringsbolag. Vakten som han slogs med får inget skadestånd.