Sabotage mot Strandpromenaden kan snart vara uppklarat

"Inom någon vecka" hoppas polisen att utredningen av skadegörelsen av Strandpromenaden ska vara färdig. Samtidigt är man fåordig om utredningen.

ANNONS
|

Anders Ragnesten, utredningsbefäl på polisen i Uddevalla, berättar att utredningen av skadegörelsen mot Strandpromenaden går framåt och flera förhör har hållits med olika personer. Däremot vill han i nuläget inte säga om polisen har några misstänkta eller andra detaljer om den pågående utredningen.

– Jag går inte in närmare på detta, utan hoppas att det här ärendet ska lida mot sitt slut ganska snart. Inom någon vecka kanske, säger han.

Det var en helg för drygt en månad sedan som Strandpromenaden utsattes för omfattande skadegörelse. Ett flertal lyktstolpar hade brutits ner, trädäcket var sönderbrutit och soptunnor hade välts. Vandaliseringen tvingade kommunen att stänga den populära promenaden tillfälligt och reaktionerna från såväl politiker som allmänhet var starka. En belöning på 25 000 kronor utfästes av en privatperson för tips som kunde leda till att den eller de skyldiga hittades.

ANNONS

Om det beror på den utlovade belöningen eller inte är oklart, men polisen har fått in vissa tips från allmänheten.

– Det är få som har hört av sig. Men de som har hört av sig har haft vettiga uppgifter, säger Anders Ragnesten.

Uppgifterna har fört utredningen framåt medger han, men exakt vad som kommit fram vill han inte säga. Förutom de uppgifter som kommit fram i förhör har polisen också viss teknisk bevisning. Inte heller vad den består i vill Anders Ragnesten säga med hänsyn till den pågående utredningen.

ANNONS