En man i Uddevalla åtalas efter att ha ”röjt upp” på kommunens mark. Bild från polisens förundersökning.
En man i Uddevalla åtalas efter att ha ”röjt upp” på kommunens mark. Bild från polisens förundersökning.

Sågade ner kommunens träd – Uddevallabo åtalas för skadegörelse

Uppemot 20 träd på kommunens mark sågades ner av en fastighetsägare utanför Uddevalla, som nu åtalas.
– Jag såg det som ett allmänintresse, har han sagt i förhör.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

En man i Uddevalla misstänks för skadegörelse och har åtalats vid Uddevalla tingsrätt. Detta efter att ha sågat ner uppemot 20 träd i varierande storlek som stod på kommunal mark. Den misstänkte har i förhör medgett att han sågat ner träden, men anser inte att han begått något brott.

– Jag såg det som ett allmänintresse, har han sagt till polisen.

Tilltaget upptäcktes i mars förra året, då personal på samhällsbyggnadsförvaltningen på Uddevalla kommun fick information om att någon i ett bostadsområde utanför stadskärnan sågat ner flera träd. Kommunanställda åkte ut för att kontrollera saken och såg då att informationen stämde. Det var bland annat björkar, en ek och tall som sågats ner. Vissa av träden hade en diameter på drygt 20 centimeter, men många var mindre än så.

ANNONS

”Kommunen har aldrig varit där”

Kommunens personal kom i kontakt med fastighetsägaren som sågat ner träden och pratade med denna då, och en polisanmälan gjordes.

Den misstänkte har förklarat att han ville röja platsen på och att han bland annat tog bort gamla byggrester innan han sågade ner sly. Han menar att kommunen inte har brytt sig om det aktuella området tidigare.

– Kommunen har aldrig varit där och röjt utan det har skötts av de boende i alla år, har han sagt i polisförhör.

Värdet av de nedsågade träden har uppskattats till 2 000 kronor.

ANNONS