Sandra Bygdén Shameh blir ny chefredaktör på Bohusläningen

Bohusläningen har gjort klart med en ny chefredaktör. Det blir 44-åriga Sandra Bygdén Shameh, i dag på Örnsköldsviks Allehanda, som ska leda tidningen framöver.
– Det känns hedrande att få möjlighet att arbeta med en så klassisk lokaltidning, säger hon.

ANNONS
|

I mitten av januari klev Robert Olsson in som interim chefredaktör på Bohusläningen i väntan på en mer permanent lösning. Nu står det klart att den lösningen blir Sandra Bygdén Shameh, 44, som i dag har motsvarande roll på Örnsköldsviks Allehanda.

– Jag är väldigt glad att vi har rekryterat Sandra. Det är en drömrekrytering. Med Sandra får vi en chefredaktör som ligger i absolut framkant för att driva en helt digital redaktion. Tillsammans med Bohusläningens kompetenta redaktion blir detta en perfekt kombination, säger Johan Hansson, koncernchef på Stampen Media.

Själv ser Sandra Bygdén Shameh fram emot sitt nya uppdrag.

ANNONS

– Det känns hedrande att få möjlighet att arbeta med en så klassisk lokaltidning som Bohusläningen. Det blir en spännande och rolig utmaning. Jag älskar lokaljournalistikens möjligheter att vara både nära och berörande. Det är också två viktiga faktorer för att växa bland yngre läsare: lokaltidningen ska kännas – och vara relevant i vardagen.

Lång erfarenhet av lokal- och regionaljournalistik

Hon är född och uppvuxen i Ava, en liten by mellan Örnsköldsvik och Umeå och har en lång och gedigen erfarenhet från tidningsbranschen. Hon har tidigare bland annat varit live- och nyhetschef på Aftonbladet, men kommer nu alltså närmast från Örnsköldsviks Allehanda, där hon varit chefredaktör och ansvarig utgivare sedan hösten 2019.

– Jag tycker det ska bli kul med en ny utmaning. Västkusten är inte helt främmande för mig. Jag har bott i Göteborg under ett par år. Det var under tiden jag pluggade på Journalisthögskolan, och jag har även vänner som bor där, säger Sandra Bygdén Shameh, som därmed byter öst- mot västkusten.

– Det är givetvis jättetråkigt att behöva lämna gänget här i Örnsköldsvik, då vi har en fantastisk redaktion, men jag tror det här kommer bli bra.

Vad var det som lockade med Bohusläningen?

– Västkusten är ett spännande område och jag ser fram emot att få jobba på en större tidning än vad jag gör i dag. Jag vill också vara delaktig i Bohusläningens utveckling framåt. Jag gillar utveckling och tycker det är kul att testa nya saker. Dessutom ska det bli skönt att slippa snö.

ANNONS

Hon säger vidare att tidningen har flera utmaningar framför sig, inte minst när det gäller att locka fler yngre prenumeranter.

– Vi behöver locka fler yngre prenumeranter och få in fler digitala prenumeranter. Det är en tuff utmaning, och för att nå dit så måste vi har bra samarbete på redaktionen och kul tillsammans. Det tycker jag är väldigt viktigt. Det journalistiska arbetet kan emellanåt vara tungt och då är det viktigt att man har kul på arbetsplatsen.

Sandra Bygdén Shameh vill samtidigt poängtera att tidningen fortsatt vill göra en bra papperstidning.

– Papperstidningen ska inte kännas som en andrahandsprodukt, utan det är viktigt att vi respekterar att prenumeranter vill läsa sina nyheter på olika sätt och det ska vi försöka tillgodose.

Hon tillträder sin nya tjänst den 1 augusti.

Sandra Bygdén Shameh

Bor: Örnsköldsvik men flyttar till västkusten under sommaren

Ålder: 44

Familj: Man och två barn

Jobb: Chefredaktör och ansvarig utgivare på Örnsköldsviks Allehanda

Aktuell: Blir ny chefredaktör på Bohusläningen

ANNONS