Länsorna som lämnats över helgen för att skydda strandkanten vid Bodelebukten började under måndagen att plockas bort.

Saneringen avslutas vid Bodelebukten

Saneringsarbete vid Bodelebukten håller nu på att avslutas meddelar kommunen i ett pressmeddelande. Länsor som legat ute för att samla in oljeutsläppet började under måndagsmorgonen att plockas bort.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Som en försiktighetsåtgärd uppmanades allmänheten under fredagen att inte bada i området mellan Skeppsviken och Bodele. Detta efter att ett oljeutsläpp upptäckts av en förbipasserande under torsdagen, förra veckan.

Saneringsarbetet har övervakats av David Alfredsson som är skogs-och reservatförvaltare på kommunens gatu- och parkförvaltningen och som var med och gjorde besiktning av Bodelebukten under fredagsmorgonen.

– Vi är jättenöjda med saneringsarbetet såhär långt. Vi har stängt in platsen och nu kan det ligga och skvalpa. Det handlar om ett väldigt litet oljeutsläpp, men vi har bra kontroll på läget, sa han under fredagen.

Nu går saneringsarbete mot sitt slut och under måndagen meddelade kommunen att varningen för området upphör och att länsorna som lämnats kvar över helgen plockas bort.

ANNONS

Från och med måndag 21 september upphör alltså alla restriktioner efter oljeutsläppet vid Bodelebukten, efter en bedömning av samhällsbyggnadsförvaltningen.

ANNONS