Saronhusets Susanne Fabricius och Stefan Trajkovic fick en oväntad check från Nike ungdom med Kent Vikmo, Robin Nilsson och Emma Kristensson som byggde höstlovets häftigaste halloweenhändelse.
Saronhusets Susanne Fabricius och Stefan Trajkovic fick en oväntad check från Nike ungdom med Kent Vikmo, Robin Nilsson och Emma Kristensson som byggde höstlovets häftigaste halloweenhändelse. Bild: Edvin Bergström

Saron kasserar in på nöjet av skräck

Om inte av glädje så blev det i varje fall många skräckfyllda skratt i höstlovets vandring på Sjukhuset. Besöken blev så många att det nu gett glädje även på Saronhuset.

ANNONS
|

– En och annan smäll fick jag. En kvinna dängde till mig med sin handväska, men det var en mycket mjuk handväska, berättar Emma Kristensson som ingick i gruppen som byggde mentalsjukhuset och även maskerade sig till en skräckinjagande figur.

Julen är gåvornas tid. I förra veckan lämnade Bohusläningen och Uddevalla energi en check till Saronhuset, och från andra givare fick Saronhuset en last med vitvaror. På måndagen var turen kommen till Nike ungdom och Kent Vikmo att överlämna sin check på 5 000 kronor från ett överskott som inte var väntat.

– När man står där blir det alltid extra kostnader, säger initiativtagaren Robin Nilsson som efter första dagens ungefär 1 000 besökare trodde att attraktionen brunnit ut.

ANNONS

Men efter ett par mellandagar blev det 1 300 besökare sista dagen under halloweenveckan, och totalt 4 000 entréer.

– Vi var måna om att ha låg entré, så att fler skulle kunna gå, säger centrumsamordnaren Kent Vikmo som tycker att Saronhusets verksamhet varit värd att stödja ekonomiskt.

Kent Vikmo hoppas att Åhléns tidigare lokaler i Gallionen där Mentalsjukhuset byggdes inte står lika tomma i slutet av året, men säger också att det går att göra mindre saker på kortare tid än de fyra månader som Sjukhuset krävde.

– Det kommer säkert att bubbla upp något, säger Kent Vikmo.

LÄS MER:Se när Bohusläningen reporter testar spökhuset

ANNONS