Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sex personer anhållna misstänkta för mordförsök

Polisen grep under söndagskvällen sex personer misstänkta för en skottlossning i Uddevalla. Personerna är numera anhållna misstänkta för mordförsök samt grovt vapenbrott.

Det var strax efter klockan 22.00 på söndagskvällen som polis larmades till Jarlsgatan efter larm om skottlossning.

En man i 40-årsåldern hittades då skjuten på platsen och fördes med ambulans till sjukhus. När mannen kom fram till NÄL var skadeläget allvarligt men stabilt, enligt NU-sjukvården. Under måndagen uppgav polisen att mannen fortfarande var svårt skadad.

– Vi håller på att undersöka skadeläget men det vi vet är att han är svårt skadad och ligger på sjukhus. Vi har inte kunnat prata med honom än, sa Sten-Rune Timmersjö, chef för grova brottsenheten i Fyrbodal vid 10-tiden på måndagen.

Enligt polisen har sex personer mellan 18 och 40 år anhållits misstänkta för mordförsök samt grovt vapenbrott.

De sex personerna, tre män och tre kvinnor, greps enligt polisen i en lägenhet i närheten av platsen för skottlossningen under söndagskvällen. Fem av de sex anhållna personerna är kända av polisen sedan tidigare. Samtliga nekar till brott.

– De förekommer så pass att vi känner till dem men det handlar inte om några grövre brott, säger Sten-Rune Timmersjö.

Platsen spärrades av under söndagskvällen och under natten till måndag genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen. Enligt uppgifter som polisen har fått till sig ska mannen blivit skjuten inomhus. Flera skott avlossades på platsen.

– Jag har fått uppfattningen om att skjutningen har skett inomhus. Det har avlossats flera skott men om han har blivit skjuten flera gånger kan jag inte uttala mig om.

Har ni något misstänkt motiv till skjutningen?

– Nej, inte ännu.

Under måndagen knackade polisen dörr i området och höll förhör med ett 30-tal personer, bland annat med vittnen från platsen. Vid 16-tiden på måndagen uppgav polisen att de hunnit höra ett antal av de anhållna personerna, dock inte ännu den skjutne mannen som fortfarande vårdas för sina skador.

Vid 18.30-tiden på kvällen berättade Sten-Rune Timmersjö att man hoppas kunna förhöra den skjutna mannen tidigast under tisdagen.

LÄS MER: Misstänkt mordförsök efter skottlossning i Uddevalla