Från och med första februari öppnar kommunen åter simhallen och sina idrottshallar för föreningslivet, under begränsade former.
Från och med första februari öppnar kommunen åter simhallen och sina idrottshallar för föreningslivet, under begränsade former. Bild: Karl af Geijerstam

Simhallen och idrottshallar öppnar igen

Från och med månadsskiftet öppnas Walkesborgsbadet och kommunens idrottshallar igen. Men inte för allmänheten.

ANNONS
|

Beslutet om att öppna upp för föreningslivet fattades på fredagen av kultur- och fritidsnämndens ordförande Annelie Högberg (S), och innebär att barn och ungdomar under 15 år som är aktiva i en förening åter kan börja träna inomhus.

Kommunen betonar att smittspridningen av covid-19 ännu är bekymmersam både lokalt och i hela regionen, men att motionens betydelse för barn och ungas hälsa gör att träning kan ske inomhus i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Även den nya pandemilagen och regeringens senaste riktlinjer från torsdagen ligger till grund för nyöppnandet.

”Vi välkomnar beskedet från regeringen och folkhälsomyndigheten, som innebär att vi inte riskerar tappa barn och ungas intresse för kultur och idrott på grund av ett längre uppehåll. Nu kan de starta upp igen och vi behåller dem inom föreningslivet och i våra verksamheter”, säger Annelie Högberg till kommunens hemsida.

ANNONS

Detta gäller efter månadsskiftet

Måndag 1 februari öppnar idrottshallar samt Walkesborgsbadet för föreningarnas aktiviteter riktade till barn och unga upp till 15 år.

Idrottshallar samt Walkesborgsbadet håller fortsättningsvis stängt för allmänheten, inledningsvis till och med 7 februari.

Utövare på elitnivå är liksom tidigare fortsatt välkomna att träna i idrottshallar samt Walkesborgsbadet.

Kommunens utomhusanläggningar håller fortsättningsvis öppet för föreningslivet och allmänheten precis som tidigare.

Källa: Uddevalla kommun

ANNONS