Sista postombudet i Ljungskile försvinner

På måndag försvinner Ljungskilebornas möjlighet att posta och ta emot paket när Hjärter Dam stänger sitt postombud. Istället hänvisas de till Torp köpcentrum – åtminstone i två månader.
– Det blir liksom fyra mil för varje Ljungskilebo som ska köra, det är ju helt löjlig, säger Ljungskilebon Peter Forell.

ANNONS
|

Igår fick Peter Forell hem en lapp i brevlådan från Postnord.

– Min fru tittade på den och sa att ”du det här är nog inte så bra för oss”, säger Peter Forell.

I samband med att Hjärter Dams postombud stänger försvinner även möjligheten att posta och ta emot brev och paket i Ljungskile. Istället hänvisas man till postombuden på Torp köpcentrum.

– Att kräva att hela Ljungskile ska åka dit. Miljön... Det blir liksom fyra mil för varje Ljungskilebo som ska köra, det är ju helt löjligt, säger han.

Många har möjlighet att ta bilen, men Peter och hans fru har själva ingen bil och måste nu ta bussen till och från Torp.

ANNONS

– Ditåt så ska man sätta sig på en 841:a och i dessa epidemitider vill jag inte sätta mig där mer än nödvändigt.

LÄS MER:Så gör du om ditt paket försvinner med posten

För de som inte har möjlighet att åka till Torp eller Uddevalla går det att få hem sin post med lantbrevbäring fram till dess att ett nytt postombud öppnar. Men då måste paketets ägare vara hemma och ta emot paketet.

– Men att hålla på så för varje paket, så tar det lite extra tid också, det är... Ljungskile är rätt stort ändå, säger Peter.

– Varannan dag kan man ju gå med på, det gör inte så mycket, men det här är ganska otroligt att inte fråga oss heller eller nånting.

Utan postombud till april

Under onsdagen skrevs ett avtal med gamla Flügger färg som kommer att bli det nya ombudet i Ljungskile, men det kommer att öppna först 4 april. Lokalen ska göras om, vilket tar tid.

– Vi fick reda på precis innan nyår att ombudet i Ljungskile har ansökt om att gå i konkurs, och att de kommer att stänga verksamheten den 28 januari, säger Ove Eriksson, områdeschef Postnords ombudsnät.

Under tiden för ombyggnaden får kunder åka till ombud i Uddevalla, menar Ove Eriksson. Posten kan hämtas ut antingen hos Ica Kvantum, Willys eller City Gross.

ANNONS

Vad säger du till de som har svårt att ta sig till Uddevalla?

– Tyvärr finns det ingen annan lösning. Det var konkurs med kort varsel och vi har väntat med att se om någon har velat köpa upp ombudet. Vi har tyvärr ingen lösning för enskilda kunder. Det här var det snabbaste vi kunde göra men vi är snart tillbaka i Ljungskile igen, säger Ove Eriksson.

Postnord har gått ut med information till kundtjänst om att ombudet tillfälligt flyttas. Kunder som berörs kan ringa till Postnord eller gå via hemsidan och be sin lantbrevbärare ta med paketet till ens dörr.

LÄS MER:Nystartat konsultföretag i Uddevalla

ANNONS