Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
För andra året i rad får nu ungdomar en chans att prata om HBTQ-frågor i en trygg miljö. Bild: Rickard Sköld/ttela
För andra året i rad får nu ungdomar en chans att prata om HBTQ-frågor i en trygg miljö. Bild: Rickard Sköld/ttela

Ska diskutera Hbtq-frågor i trygg miljö

I juli ska ett dagskollo med inriktning på Hbtq-relaterade ämnen hållas i Uddevalla. Syftet med kollot är att låta ungdomar träffas och prata Hbtq-frågor i en trygg miljö.

Tonåren är en förvirrande tid för många ungdomar. Det är en tid då många börjar utforska sin sexualitet. Men det är många som inte är alls säkra på hur de känner. Att få prata med andra ungdomar i liknande sits kan vara ett bra sätt att komma till klarhet med sin egen sexualitet. Om inte annat kan det vara skönt att bara få vara på ett ställe där man får vara sig själv.

Matilda Brobeck och Angelica Valladares från Fältenheten på Uddevalla kommun är ansvariga för kollot som inriktar sig på ungdomar i högstadiet.

– Tanken med kollot är att det ska vara en plats för ungdomar som identifierar sig inom Hbtq där de kan prata med andra som befinner sig i liknande situation, säger Matilda Brobeck.

Kollot hålls för andra året i rad och Matilda Brobeck hoppas att det ska kunna fortsätta i många år framöver.

– Det beror helt på hur många som kommer och så, men vi hoppas att det kan fortsätta även i framtiden. Det är viktigt att det finns platser dit ungdomar kan komma och känna sig trygga att prata om sin identitet.

Under lägret kommer det anordnas olika aktiviteter så som matlagning, pyssel, samtal om identitets- och ungdomsfrågor och utflykter.

Kollot hålls mellan den 8 – 12 juli och är helt gratis. Vill man veta mer eller ha någon att diskutera Hbtq-relaterade frågor med kan man kontakta Fältenheten på Uddevalla kommun där man även anmäler sig.