Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Under måndagen upptäcktes att rutor blivit krossade och klotter sprejats på en vägg vid Folkets Hus i Uddevalla. Bild: Ingrid Byström, Privat
Under måndagen upptäcktes att rutor blivit krossade och klotter sprejats på en vägg vid Folkets Hus i Uddevalla. Bild: Ingrid Byström, Privat

Skadegörelse upptäckt vid Folkets Hus

Verksamhetschefen vid Folkets Hus möttes av en tråkig syn under måndagen. Rutor har krossats vid en av entrédörrarna och klotter har sprejats på väggarna.
– Det är jättetråkigt att behöva möta sådant här, säger Simone Olofsson, verksamhetschef på Folket Hus.

Det är ännu oklart om det är något som har försökt att bryta sig in genom dörren eller om det enbart rört sig om skadegörelse. Oavsett kommer det att ta tid innan dörren kan få dit ordentliga glas igen berättar Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets Hus.

– Man kommer sätta dit tillfälliga lösningar vi att det inte ska bli för kallt men det kommer att ta tid innan riktigt glas är på plats. Det är så onödiga pengar som får läggas, säger hon och fortsätter:

– Vi vill ju gärna ha glas i dörren för att det ger en viss harmoni till byggnaden men vi funderar på att ta bort det helt. Det är något vi får diskutera med hyresgästen, säger hon.

Händelsen har anmälts till polisen.

I februari förra året var det nära att man fick ställa in en föreställning efter att flera lokaler utsatts för skadegörelse i Folkets hus under ett inbrott.

LÄS MER: Inkräktare på Folkets Hus – förstörde teknik