En tonåring döms till skyddstillsyn efter att ha skallat och sparkat två busschaufförer.
En tonåring döms till skyddstillsyn efter att ha skallat och sparkat två busschaufförer.

Skallade och sparkade busschaufför

En tonåring döms i Uddevalla tingsrätt efter att ha skallat en busschaufför och sparkat på en annan. Utöver våld mot tjänsteman döms han även för ringa narkotika brott och rattfylleri.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Enligt den ena busschauffören ska tonåringen ha gått på bussen med vad som såg ut att vara en ogiltig biljett. När busschauffören då tar tag i tonåringen när han passerar, vänder sig killen om och skallar föraren.

Två dagar senare utsätts nästa bussförare för våldsbrott. Även här ska tonåringen gått på med en ogiltig biljett. Bussföraren följer då efter tonåringen bak i bussen. Efter att upprepade gånger bett om att få se biljetten tar föraren till slut tag i tonåringen för att dra honom av bussen.

På väg tillbaka till förarsätet kliver tonåringen ännu en gång på bussen och kastar sten på bussföraren. Tumult uppstår och en övervakningsfilm fångar tonåringen som slår flera slag mot föraren och där han även sparkar mot förarens axel.

ANNONS

LÄS MER: Två av Omnibuss chaufförer misshandlade

Tonåringen har genomgående nekat till brott. Enligt honom själv har han varken skallat eller sparkat någon busschaufför.

Tingsrätten anser dock att bevisen och vittnesuppgifterna är tillräckliga och dömer därför tonåringen i bägge fall för våld mot tjänsteman. Han döms även för ringa narkotikabrott och rattfylleri.

17 000 kronor ska betalas i skadestånd till de bägge brottsoffren och tonåringen döms till skyddstillsyn.

ANNONS