Skåpbil i brand i Ljungskile

Det har under natten brunnit i en vit skåpbil i Ljungskile. SOS Alarm fick larmet strax efter halv tio på tisdagsmorgonen och kort därefter kunde polisen konstatera att bilen var stulen.
– Den är helt utbränd, säger Mathias Jonasson, vakthavande befäl hos räddningstjänsten.

ANNONS
|

På tisdagsmorgonen larmades räddningstjänsten till en brand på vägen till Bredfjället i Ljungskile. På en grusplan hade en skåpbil börjat brinna, troligtvis någon gång under natten. Två resurser från Räddningstjänsten har varit på plats. Det finns inga uppgifter om personskador.

– Räddningstjänsten har haft svårt att hitta fram men klockan 09:50 fick vi meddelande om att de hade hittat skåpbilen som fortfarande "pyr lite", säger Ola Åström, temaledare på SOS Alarm.

Enligt räddningstjänsten har man under morgonen varit på platsen för kontroll. Kort därefter anlände polisen till platsen som efter en stund kunde konstatera att bilen i fråga hade anmälts som stulen. Man har avlyst bilen och arbetar just nu bland annat med att få kontakt med ägarna.

ANNONS

– Det kan vara så att man vill dölja några spår och därför valt att sätta fyr på bilen. Det är inte helt ovanligt, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS