Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skatteverkets brevlådor är tillbaka

2017 beslutade Skatteverket att ta bort sina fysiska brevlådor. Informationen verkade dock inte nå alla, vilket ledde till stor frustration hos många. I år återinför därför Skatteverket brevlådor på flera orter i Sverige och Uddevalla är ett av de ställen där man snart kan lämna in sin pappersdeklaration igen.

Frustrationen var stor hos många som förra året ville lämna sin pappersdeklaration Skatteverkets kontor efter stängning. På flera kontor i Sverige försökte människor trycka in sina papper genom dörrspringor och liknande.

– Man tog bort dem hastigt och lustigt långt innan det var dags att deklarera. De flesta medborgare har ju bara kontakt med Skatteverket en gång om året. Då blir man såklart frustrerad när man kommer dit och ska lämna in deklarationen som man alltid gjort och inser att det inte går, säger Martin Pernheim, skatteinformatör.

Skatteverkets brevlådor har tidigare fått ta emot andra saker än deklarationer. För två år sedan fick skattekontoret i Uddevalla surströmming i sin brevlåda och Martin Pernheim berättar att andra kontor fått pulver och ibland brandfarliga ämnen i sina brevinkast.

– Då 90 procent av alla deklarerar digitalt idag och av säkerhetsskäl valde man att ta bort brevlådorna. Men man ändrade sig snabbt. Det finns ändå en del som fortfarande vill lämna in sin deklaration på papper av tradition, säger han.

Uddevalla är ett av de ställen där man nu återinför en brevlåda som är öppen dygnet runt under deklarationsperioden. Mellan den 16 april och den 2 maj kan de som vill lämna in pappersdeklaration göra det på Västerlånggatan 18 i Uddevalla.