Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skickade foton på könsorgan till barn

Föräldrar i Uddevalla har polisanmält en man efter att deras barn ofredats på sociala medier.

Det är flera barn i Uddevalla som har kontaktats av en man på sociala medier. Enligt föräldrar som Bohusläningen pratat med har mannen skickat fotografier på sitt könsorgan och velat ha tillbaka foton på barnen. 


– Jag blir jättearg. Jag vill inte att min 12-åriga dotter ska bli kontaktad. Jag blir livrädd, säger en mamma till tidningen. …


Det var i helgen som en grupp flickor hade blivit kontaktade. De hade chattat med mannen på Snapchat och han hade skickat flera bilder på sitt könsorgan. I utbyte ville han bland annat  ha bilder på flickornas bröst. När mannen inte fått några foton tillbaka ska han ha blivit sur och hotat med att polisanmäla barnen. 


– Vilken tur att jag och mina barn har pratat om sådant här. Men jag vill ju varna andra föräldrar. Om barn känner skuld och tror att de ska polisanmälas kanske de inte vågar berätta, säger en annan mamma. 


Vid ett annat tillfälle tog samme person kontakt med en kille och uppgav att han var 17 år. Han ville ha bilder på hans könsorgan så skulle han i sin tur skicka på sitt. 
Nu har mannens ofredande polisanmälts. Men något hopp om att få tag på honom har inte föräldrarna Bohusläningen pratat med. 


– Nej, det är ju bara ett användarnamn vi har och det är säkert inte hans riktiga namn. Han har ju sagt att han var 17 år men det är han säkert inte heller.