Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/2

Skickade trosor och sexleksaker till gifta par

Kvinnan ville hämnas. Därför skickade hon trosor, sexleksaker, porrfilmer och vulgära brev till flera gifta par, i syfte att förstöra deras äktenskap.

I juni förra året fick ett gift par på en ort i Bohuslän ett brev. I brevet låg ett par trosor, och ett brev där en person uppgav att hon hade haft en sexuell relation med maken i paret. Bara någon vecka senare fick parets grannar, också de ett gift par, liknande brev. Breven följdes av sms med fortsatta påståenden om otrohetsaffärer, påståenden om sexuellt överförbara sjukdomar och försändelser med sexleksaker och porrfilm. Någon hade dessutom skapat användarprofiler på sajter för sexuella kontakter för de fyra makarna. Detta pågick i flera månader.

I augusti samma år drabbades ytterligare några personer av liknande händelser: ett gift par på en annan ort i Bohuslän och en kvinna i Stockholm.

"Jag ville hämnas"

Nu har en kvinna i 35-årsåldern åtalats för fyra fall av ofredande, samt för flera fall av olovlig identitetsanvändning och oredligt förfarande. Kvinnan är granne med de två första paren som drabbats, och det finns kopplingar även till de andra drabbade.

Kvinnan har i förhör erkänt att hon skickat breven, sexleksakerna och på andra sätt försökt slå split mellan de gifta paren.

– Jag ville hämnas för vad de utsatt mig för, har hon sagt.

Olika syn på barnuppfostran

Kvinnan upplever att hon blivit illa behandlad av de personer hon misstänks ha ofredat. Vad gäller de båda grannparen handlar konflikten bland annat om att de haft olika syn på barnuppfostran, och kvinnan tycker att en av de gifta kvinnorna haft en överlägsen attityd gentemot henne. Mot kvinnan i Stockholm ville hon hämnas för något som hon menar ska ha skett när de gick i gymnasiet, och mot det andra Bohusparet handlar det bland annat om hämnd för hur kvinnan tycker att hon blivit behandlad på jobbet.

– Det kanske var lite så jag tänkte; att hon skulle få problem hemma med sin man, har kvinnan sagt i förhör.

De drabbade har vittnat om hur de fått olustkänslor och börjat känna sig otrygga efter det inträffade. Kvinnan riskerar 10 000-tals kronor i skadestånd om hon döms.