Arkivbild. Kvinnan på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Bild: Lasse Edwartz
Arkivbild. Kvinnan på bilden har inget med innehållet i artikeln att göra. Bild: Lasse Edwartz

Skolelever trakasserade busschaufför

Omnibus stänger tre hållplatser efter bråk på bussen.

ANNONS
|

– Det är uppe vid Ramnerödsskolan, elever som bråkar med busschaufförerna. En av dem fick nog. Han sa att "jag kör inte en meter till", säger Jan Aronsson, trafikledare på Omnibus.

Det var P4 Väst som först berättade att tre hållplatser drogs in idag mellan klockan 15.30 och 17.30, efter att busschauffören hade fått nog.De indragna hållplatserna är Unneröd, Ramnerödsskolan och Helenedalsvägen. De kommer att vara stängda imorgon också, mellan klockan 14.00 till 17.00.

– Vi gör åtgärden för att få bort bråket. Men det blir ju en kollektiv bestraffning, för det drabbar alla andra också, sägerJan Aronsson.

De har haft problem vid hållplatserna en längre tid. För drygt en vecka sedanrapporterade Bohusläningen om attlinjerna som passerade Dalaberg drogs in, efter att ett antal yngre personer hade kastat sten och ägg mot en buss. Och redan i våras satte de in vakter vid hållplatsen Ramnerödsskolan.

ANNONS

– Vi hade vakter däruppe idag också, men de står ju kvar på hållplatsen för att se att allt går lugnt till. Föraren blev utsatt på vägen,sägerJan Aronsson.

Ledningen för Omnibus har varit och pratat med skolan.

– Men det hjälper ju inte, sägerJan Aronsson.

Busschauffören har inte blivit fysiskt skadad, utan det handlar om att eleverna gått på honom, har ringt i klockorna och släppt ut luften ur de luftburna dörrarna.

– Och det är ju livsfarligt. Chauffören är en lugn och fin kille, men nu tröttnade han. Han mår nog inte så bra nu, sägerJan Aronsson.

ANNONS