Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Ronny B Nilsson

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Skolslut firas framför bioduk

För fjärde året i rad arrangeras gratis bio för ungdomarna i Uddevalla kommun. Det är årskurs 6-9 som bjuds in till bio på skolavslutningsdagen. – Vi vill skapa en samlingsplats där man kan få avsluta skolan med en rolig kväll, säger Jenny Bröjer, projektledare för skolavslutningsbion.

För fjärde året i rad arrangeras gratis sommarlovsbio i Uddevalla. Det är ett evenemang som arrangeras av fritidsledarna i Uddevalla och tanken är att skapa en drogfri samlingsplats för ungdomarna där de kan umgås och ha en trevlig kväll. Tidigare år har disco och konserter arrangerats för ungdomarna efter skolavslutningen men intresset minskade och därför valde man att satsa på biovisningen istället.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– Vi märkte att intresset gick ner och därför valde vi att satsa på bio istället. Filmvisning är något som lockar en större grupp ungdomar och vi vill att det ska bli en tradition här i Uddevalla, säger Jenny Bröjer.

I år kommer även personal från räddningstjänsten att vara på plats för att hänga med ungdomarna där det tillsammans med dem kommer att arrangeras aktiviteter

– Det kommer bli ett litet jippo utanför salongen där man kan spela lite pingis och annat roligt med personalen, säger Jenny Bröjer.

Jenny Bröjer menar att det är viktigt att låta ungdomarna träffa räddningspersonal och skapa en relation till dem för att förebygga stökigheter bland ungdomarna.

– Efter stenkastningen mot räddningstjänsten i Dalaberg känns det väldigt viktigt att låta ungdomarna få möta dessa människor i en situation som inte är så formell och skapa en relation.