Skott mot företag i Herrestad

Under natten mot söndagen kom ett larm om inbrott i Herrestad. En väktare åkte till platsen och såg att det var flera skotthål i fönsterrutor på fastigheten. Polisen har upprättat en anmälan om vapenbrott.
– Vi söker vittnen, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal.

ANNONS
|

Vid halv tre tiden natten mot söndag, gick ett inbrottslarm hos en verksamhet i Herrestad i Uddevalla. En väktare åkte till platsen, och väl där såg denne att det var flera skotthål både i fönsterrutor och bilrutor. Enligt polisen ska flera fastigheter och bilar ha träffats av skotten.

Polis kallades till platsen och de kunde konstatera att en okänd gärningsperson hade avlossat uppåt 30 skott mot byggnader och fordon.

– Antagandet är att det är någon som har skjutit med automatvapen, det kan vara många fler än 30 skott, teknikerna har inte hunnit räkna skotthål och hylsor ännu, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson.

ANNONS

Polisen har upprättat en anmälan om grovt vapenbrott. Enligt polisens presstalesperson kan fler brottsrubriceringar tillkomma.

Polisen söker vittnen

Vid 15-tiden under söndagen har ingen gripits misstänkt för händelsen. Enligt polis kommer teknisk undersökning att göras under måndagen och platsen är nu avspärrad.

Finns det några misstankar om att detta är kopplat till organiserad brottslighet?

– Nej, det finns inga sådana misstankar i nuläget, säger Lasse Ström, jourhavande förundersökningsledare i Västra Fyrbodal.

Enligt polisen finns det i nuläget inga vittnen till händelsen och polis uppmanar allmänheten att höra av sig vid misstanke om att man har sett eller hört något som skulle kunna kopplas till skottlossningen.

– Vi söker vittnen, men i och med att det var mitt i natten så verkar det inte som att så många varit ute och rört sig i området vid just den tidpunkten. Men skulle någon vilja lämna några uppgifter så går det bra att höra av sig till 114 14, säger Lasse Ström.

LÄS MER:Så har kriminella i Uddevalla satt skjutningar i system

ANNONS