Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Hosam Waarie (C) avsäger sig sina politiska förtroendeuppdrag. Bild: Lasse Edwartz

Skrällde sig in i fullmäktige – nu lämnar han sina uppdrag

Centerpolitikern Hosam Waarie stod för valets skräll i höstas när han personkryssade sig från plats sju och rakt in i fullmäktige. Nu lämnar han sina förtroendeuppdrag i kommunen.

Hosam Waarie har hållit sig tämligen okänd i politiken för den breda massan, men varit aktiv i Centerpartiet sedan flera år.

I valet i september gjorde han dock en kometrusning rakt in i fullmäktige tack vare en lyckad och intensiv personvalskampanj. Den var dirigerad av hans dotter, kommenterade han efter valet i en intervju i Bohusläningen. Hon pratade med folk och lade ut det på Facebook, beskrev han.

Hosam Waarie fick 241 personröster och 9,63 procent av partiets totala antal röster. Det tog honom från plats sju på valsedeln till att knipa det första av Centerns fyra mandat. Han passerade då bland andra partiets toppnamn i valrörelsen, Elving Andersson, som på det här sättet fick mandat nummer två. En konsekvens på C-listan blev att Stig Olsson fick lämna fjärdeplatsen och inta en ersättarplats.

LÄS MER: Han kryssade sig rakt in i fullmäktige

Efter valet trodde Hosam Waarie att det mestadels är nya svenskar som har personröstat på honom.

– Jag tror inte att det är några särskilda grupper utan det är många olika, de som känner mig och tror på mig, vänner och bekanta, sa han i intervjun i Bohusläningen.

I avgångsansökan till fullmäktige hänvisar Hosam Waarie till personliga skäl. Avsägelsen gäller alla uppdrag. Han är ledamot i kommunfullmäktige och i kultur- och fritidsnämnden samt ersättare i bostadsstiftelsen Uddevallahem.

Bohusläningen har talat med Hosam Waarie och han avböjer att kommentera.