Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Snön på tillfälligt besök i Bohuslän

Höstlovet fick en vit start när snön föll från himlen under natten till söndag. Men än bör man kanske avvakta med att plocka fram pulkorna. Redan i början på veckan ser temperaturerna ut att stiga igen.

På söndagsmorgonen kunde delar av Bohuslän vakna upp till vita vyer. På flera ställen har ett snötäcke lagt sig över marken efter att en kallfront drog med sig Vänersnö över Bohuslän.

– Det har ju varit lite Vänersnö som har kommit. Det bildas snöbyar när kall luft strömmar över öppet vatten. Det är väldigt vanligt på vintern uppe i norr men så länge sjöarna är öppna så sker det även här, säger Ingrid Eronn, meteorolog på Foreca.

Snön kan delvis komma att falla lite under söndagen också men något snöigt höstlov lär det inte bli. Det lågtryck som passerade håller på att dra sig bort.

– Det ska avta under dagen och då kommer snöbyarna att minska och redan till kvällen väntas uppehållsväder och uppklarning. Men natten kan bli kall så man får se upp med frosthalka, säger Ingrid Eronn.

Under början av veckan väntas sedan både molnigheten och temperaturen öka och redan på tisdag kan man vänta sig temperaturer på upp emot tio grader.

– Sedan ser det ut att vara upp emot tio grader resten av veckan. Så vill man leka i snön ska man passa på i dag, säger Ingrid Eronn.