Sökinsatsen avslutad – ingen gripen efter vansinnesfärden

På onsdagsmorgonen inleddes en stor polisinsats på E6 efter att en person vägrat stanna på polisens order. Gärningsmannen körde mot trafiken på E6 och vidare in i Uddevalla. Bilen är hittad men personen har kommit undan.

ANNONS
|

På onsdagen deltog flera polisbilar och en helikopter i en stor polisinsats i Uddevalla. Det hela började med att en person vägrade stanna på polisens order i höjd med Stenungsund.

– Det var vid 8-snåret. Bilisten kör ifrån oss, emot trafiken norrut på E6 i ganska höga hastigheter. Vi inledde ett förföljande men iakttog stor försiktighet, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid Polisen väst.

LÄS MER:Tommy hamnade mitt biljakten: ”Tänkte vad är detta för idiot”

Under insatsen stängde polisen av E6 vid flera platser, bland annat vid Rollsbo och Torp köpcentrum.

– Vi har försökt göra det så balanserat vi någonsin bara kunnat för att inte riskera en katastrof, samtidigt som vi inte velat släppa bilisten. Nu pågår sök efter person, berättade Martin Hallberg vid 9.30.

ANNONS

En person som Bohusläningen har varit i kontakt med berättar att han såg bilen komma sladdande in på en cykelväg utanför Norgårdenskolan. Cirka en minut följde en polisbil efter.

Flyktbilen hittades av polisen i Herrestad. Vid lunchtid fanns den på parkering i området.
Flyktbilen hittades av polisen i Herrestad. Vid lunchtid fanns den på parkering i området. Bild: Erik Zienau

Polisen hittade senare bilen i Herrestad. Enligt Bohusläningens reporter på plats deltog flera patruller, bland annat hundpatrull i sökandet efter gärningsmannen.

På eftermiddagen berättar polisen att sökinsatsen är avslutad.

– Tyvärr har vi ingen frihetsberövad, personen har lyckats komma undan. Vi har heller inte så mycket att gå på, säger Ola Kleinert, förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Har ni hittat något i bilen?

– Vi har undersökt den men det fanns inga större fynd där. Vi får se var det här tar vägen.

Föraren av bilen misstänks minst för grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS